- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Sondaj online: 37% dintre angajati raporteaza disponibilizari in companiile lor

28 Jan, 16:30 • Redactia DailyBusiness
Peste 37% dintre angajatii romani care au raspuns unui sondaj online sustin ca organizatia in care lucreaza a facut disponibilizari, din cauza crizei, iar un procent de 23% au declarat ca problemele din piata se manifesta prin stoparea angajarilor.
Sondaj online: 37% dintre angajati raporteaza disponibilizari in companiile lor

Datele reies dintr-un sondaj realizat online de site-ul de recrutare MyJob, in perioada 22-27 ianuarie, avand un numar de 2.700 de respondenti.

15% din participanti au afirmat ca firma la care lucreaza si-a luat masuri din timp pentru a nu fi afectata de criza si 13% au mentionat ca li s-au miscorat salariile.

La nivel demografic, bucurestenii si angajatii din Cluj si Brasov, in proportie de cate 43%, au afirmat ca au resimtit criza prin disponibilizarile din cadrul companiei.

In Constanta si Iasi, 32%, respectiv 28% dintre angajatii intervievati au afirmat ca au observat mai degraba stoparea recrutarii.

In Braila, Sibiu si Timis, in ciuda disponibilizarilor efectuate, respondentii au declarat ca organizatia si-a luat masuri din timp si nu este afectata de criza.

In ceea ce priveste nivelul de studii, cei mai multi angajati absolventi de facultate au raspuns ca firma in care lucreaza a facut disponibilizari – 50% – precum si ca nu se mai fac angajari deocamdata.

Cei mai multi respondenti au un nivel de cariera de 5-10 ani, fiind urmati de cei cu experienta intre 3 si 5 ani, cei cu 10-20 de ani de activitate si cei cu 1-2 ani experienta in campul muncii.

MyJob.ro, dezvoltat de Netbridge Services, este al treilea jucator de pe piata portarilor de recrutare din Romania, principalii sai competitori fiind eJobs, liderul pietei, si BestJobs.