- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Timken si directorul general al Dacia, premiantii HR Club 2008

31 Oct, 11:43 • Redactia DailyBusiness
HR Club, asociatia profesionistilor de resurse umane din Romania, a premiat compania Timken si pe Francois Furmont, director general al Dacia, pentru cel mai bun proiect de management al resurselor umane, respectiv cel mai implicat top manager in activitati de management al resurselor umane, au anuntat azi reprezentantii HR Club.
Timken si directorul general al Dacia, premiantii HR Club 2008

Compania Timken – care activeaza in sectorul de industrie grea – a castigat premiul pentru cel mai bun proiect de management al resurselor umane cu proiectul „Intarirea capacitatii de leadership a supervizorilor”. Acesta a presupus redefinirea rolurilor si a competentelor necesare, reasezarea managerilor in functie de compatibilitatea cu noile cerinte si apoi dezvoltarea acestora pentru a acoperi deficitul de competente. Printre rezultatele obtinute: 45% din managerii existenti au fost inlocuiti fara a genera nici un litigiu, iar 30% din cresterea productivitatii intregii fabrici a fost atribuita acestui proiect.

Francois Fourmont, director general la Dacia, companie cu 15.000 de angajati, ce activeaza pe sectorul auto, cu o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro, a castigat premiul pentru cel mai implicat top manager in activitati de management al resurselor umane. Dintre prioritatile legate de managementul resurselor umane pe care Fourmont le-a definit la Dacia, cele mai importante sunt: implementarea unui set de principii eficiente de management, programele de dezvoltare a competentelor colective si individuale ale salariatilor, gestiunea carierelor si proiecte in care se implica in mod direct prin intrevederi anuale.

Fourmont a avut de gestionat primavara aceasta unul dintre cele mai acute proteste ale personalului Dacia din ultimii ani, peste 8.000 de angajati intrand in greva generala.

Fourmont se afla de peste 30 de ani in cadrul Grupului Renault si este directorul general al Dacia incepand cu anul 2003.

Juriul care a evaluat proiectele inscrise a fost format din: Ruxandra Stoian, director human capital PricewaterhouseCoopers Romania – presedintele juriului, Daniela Rohan, director executiv resurse umane Unicredit Tiriac Bank, Dorin Grigorescu – director resurse umane Kraft Foods Romania, Florin Petean – director executiv Centrul de Dezvoltare Manageriala Cluj-Napoca, Florin Pogonaru – presedintele asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania si Andrei Marga, rector Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

HR Club este asociatia specialistilor in resurse umane, care numara in prezent peste 350 de membri din aproximativ 250 de companii multinationale si romanesti cu peste 150.000 de angajati ce provin din toate industriile, cat si din sectorul serviciilor. Partenerii anuali ai HR Club in 2008 sunt: Grupul Trend Consult, Ernst&Young Human Capital si Corporate Dynamics International.