- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Un bucureștean câștigă până la 15.000 de euro din vânzarea statuilor făcute ”din ce aruncă alții”. Cum l-a ajutat pandemia pe afacerist

06 Nov, 15:38 • Russo George
Un bucureștean pasionat de filmele SF din anii adolescenței s-a apucat de sudat și șlefuit ca să-și construiască personajele preferate. Acum trăiește din această pasiune, o singură piesă ajungând și la 15.000 de euro.
Un bucureștean câștigă până la 15.000 de euro din vânzarea statuilor făcute ”din ce aruncă alții”. Cum l-a ajutat pandemia pe afacerist

Marian Ioniță are 42 de ani și este pasionat de filme SF și desen. În perioada pandemiei, bucureșteanul a învățat să sudeze și astfel a început să creeze personajele preferate din producții cinematografice. Piesele sale au ajuns să se vândă cu prețuri de până la 15.000 de euro.

Bărbatul a povestit, pentru Observatornews, că ia diverse piese de la dezmembrări, service-uri auto sau din centre de colectare și le curăță, folosindu-le apoi pentru a construi piesele pe care apoi le vinde, deși spune că îi este foarte greu să se despartă de creațiile sale.

„Nu-i așa greu, are și ăsta vreo 250 de kilograme. Asta-i prima mea piesă și să zic așa țin cel mai mult la el. Când am început, am avut niște piese de mașină în garaj și am vrut să-i fac capul lui Predator.

Citește și: O moldoveancă i-a cucerit pe francezi cu talentul său culinar. Oxana Crețu este proprietara unui restaurant din Bordeaux

Eu tot desenându-l cât am fost mic, am vrut să-i fac capul, eu neștiind să sudez. Am luat de la un prieten aparat de sudură cu electrod”, a declarat Marian Ioniță pentru sursa citată.

Cât durează construcția unei piese de 15.000 de euro

Un bucureștean câștigă până la 15.000 de euro din vânzarea statuilor

Marian Ioniță participă la expoziții desfășurate în întreaga țară și visează ca, în curând, să ajungă în afara granițelor. Pentru finalizarea unei sculpturi, bărbatul are nevoie și de 8 luni de zile.

„Studiez personajul, mă uit la poze, îmi fac schiță uneori, nu tot timpul, dar deobicei, când încep să vizualizez de la cap la cap, mi le întind toate piesele pe jos și pur și simplu le asamblez eu. În timp ce sudez, îmi vin ideile să zic așa.

Pe noptieră am un caiet unde îmi pun tot felul de schițe. Mă trezeam noaptea, ce idee îmi venea mi-o puneam pe caiet, mi-o desenam și mă culcam la loc”, a povestit bucureșteanul.

Citește și: Monede româneşti rare care se vând cu preţul unei maşini. Preţul a crescut de peste şase ori în ultimii doi ani