- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Monede româneşti rare care se vând cu preţul unei maşini. Preţul a crescut de peste şase ori în ultimii doi ani

04 Nov, 13:01 • Russo George
Monedele vechi sunt tot mai căutate de colecționari, iar prețurile sunt, de multe ori, destul de mari. Este și cazul unei monede din 1993, de 100 de lei, cu chipul lui Mihai Viteazul, care este scoasă la vânzare pe un site specializat în vânzarea și cumpărarea de obiecte.
Monede româneşti rare care se vând cu preţul unei maşini. Preţul a crescut de peste şase ori în ultimii doi ani

Mulți colecționari de monede rare sunt dispuși să plătească sume considerabile atunci când au ocazia să cumpere astfel de piese speciale, iar cei care le dețin profită de acest lucru.

Moneda din România care costă cât o maşină este cea de 100 de lei din anul 1994. E considerată o piesă veche, rară, iar pe OLX are un preț de vânzare de 5.000 de euro, mai exact 25.000 de lei.

Cu cât se vând aceste monede pe OLX

Dacă în trecut era folosită zilnic și românii o aveau mereu în buzunare, iată că acum piesa veche se vinde cu această sumă fabuloasă pe site-urile de anunțuri, iar colecționarii din România sunt dispuși să plătească bani mulți pe ea.

„Vând monedă de 100 lei din anul 1994! 24.840 lei”, scrie în anunțul postat de vânzător pe pagina OLX. Iar aceasta nu este singura monedă din România cu ajutorul căreia poți să te îmbogățești peste noapte.

Și alte bancnote ajung să fie vândute pentru sume colosale. Spre exemplu, o bancnotă românească se vinde cu peste 40.000 de euro pe site-urile de specialitate. A fost pusă în circulație în urmă cu 25 de ani.

Citeşte şi: Cu ce afacere a dat lovitura o româncă proaspăt întoarsă din Germania. Investiția inițială a fost de 10.000 de euro

Este vorba despre o bancnotă în valoare de 5.000 de lei din anul 1998. Iar dacă o mai ai cumva în casă, atunci trebuie neapărat să profiți de acest lucru. Bancnota a fost emisă de Banca Națională a României în perioada post-comunistă.

Nu doar moneda de 100 de lei se vinde cu preţuri exorbitante, ci şi bancnota de 1.000 de lei cu chipul lui Mihai Eminescu, care este scoasă la vânzare cu suma de 1.500 de lei, însă în anunțul postat de vânzător se menționează faptul că prețul este negocabil.

„Vând bancnotă 1000 lei Mihai Eminescu an 1998 foarte rară cu seria 001 A. Starea de păstrare este bună ținând cont de frecvența de circulație. Prețul este de 1500 lei ușor discutabil. Predare personală în București. Putem verifică autenticitatea la B.N.R.”, se precizează în descrierea anunțului.

Citeşte şi: Mare atenție la reducerile de Black Friday 2023. Cum să vă dați seama că nu sunteți păcăliți. Recomandările ANPC: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci”