- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Val de concedieri la combinatul de alumină din Tulcea. Zeci de oameni vor rămâne fără loc de muncă

28 Mar, 23:22 • Alexe Raluca
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni.
Val de concedieri la combinatul de alumină din Tulcea. Zeci de oameni vor rămâne fără loc de muncă

Subprefectul judeţului Tulcea, Timur Memet, a anunțat că peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni.

Citește și: Impactul majorării salariului minim în România. Concedieri în lanţ şi alte consecinţe analizate de oficialii de la Bruxelles

Val de concedieri la combinatul de alumină din Tulcea

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cristian Denuşi, a afirmat că acesta este cel de-al patrulea val de disponibilizări anunţat de conducerea unităţii economice începând din luna august a anului 2022 şi că serviciile de preconcediere vor începe pe data de 9 aprilie.

„Urmează ca pe data de 9 aprilie să ne prezentăm la sediul Alum. Pentru cele 83 de persoane vom vedea la final câte vor veni la noi, dacă nu vor găsi un loc de muncă în altă parte. Noi vom începe măsurile de preconcediere, vom merge la ei, vom discuta, le vom oferi locuri de muncă vacante, pentru a nu pierde timpul. Practic, în cazul în care nu-şi găsesc un loc de muncă imediat, vor veni în evidenţa noastră şi vom încerca să-i recalificăm”, a menţionat directorul AJOFM, Cristian Denuşi, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a vorbit deja cu reprezentanţii şantierului naval Vard Tulcea SA, cel mai mare angajator privat din judeţ, care s-a arătat interesat de a prelua forţa de muncă disponibilizată de la Alum SA.

Combinatul de alumină din municipiul Tulcea, parte a grupului Vimetco deţinut de miliardarul rus Vitali Matsitski, număra la începutul anului 2022 circa 780 de angajaţi.

Citește și: Se fac concedieri în masă. Primele 1.000 de persoane care își vor pierde locul de muncă