- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Zece idei de afaceri pentru femei. Cum să dai lovitura pe piața financiară în 2023

21 Jul, 23:45 • Bumbeneci Diana
Tot mai multe femei vor să intre în lumea afacerilor în 2023. Iată câteva idei potrivite pentru un business de succes.
Zece idei de afaceri pentru femei. Cum să dai lovitura pe piața financiară în 2023

Dacă înainte, pe vremuri, femeile stăteau mai mult acasă și alegeau să se ocupe de liniștea și confortul căminului, acum sunt multe persoane care decid să devină independente din punct de vedere financiar și să se lanseze în afaceri.

Ce afaceri li se potrivesc femeilor?

Există o varietate de idei de afaceri care se potrivesc femeilor antreprenoare. Iată câteva exemple:

  1. Magazin online de modă și accesorii: puteți deschide un mic magazin în care să comercializați bijuterii, genți, încălțăminte sau alte accesorii de modă, mai ales că este o afacere care nu se pierde niciodată. Desigur, vă puteți specializa într-un anumit stil și să vă creați un brand de succes.
  2. Servicii de organizare a evenimentelor: Dacă aveți abilități de organizare, vă puteți planifica evenimente, puteți porni o afacere în domeniul organizării de nunți, petreceri sau conferințe, un domeniu extrem de accesat în ultima perioadă, având în vedere comoditatea românilor care aleg să contacteze specialiști și să nu mai facă treaba pe cont propriu.
  3. Atelier de design vestimentar: Dacă sunteți creative și aveți cunoștințe de design vestimentar, puteți deschide un atelier de croitorie creați rochii de costume personalizate pentru cumpărare.
  4. Instructor de fitness sau antrenor personal: Dacă sunteți pasionată de fitness și cunoștințe în domeniul exercițiilor fizice și al nutriției, puteți deveni instructor de fitness sau antrenor personal. Desigur, pentru a deveni personal trebuie să dețineți mai întâi cunoștințele, studiile și pregătirile necesare, iar mai apoi trebuie să investiți puțin și în dezvoltarea afacerii pentru a ajunge rapid una de succes.
  5. Servicii de înfrumusețare și wellness: poți deschide un salon de înfrumusețare care oferă servicii precum coafură, manichiură, pedichiură, masaj, tratament facial sau servicii de înfrumusețare permanentă. Un astfel de loc va fi întotdeauna favoritul femeilor.

Vezi și: Anunț de ultimă oră cu privire la facturile tuturor românilor. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Deci banii de acolo nu îi putem retrage”

femei în afaceri
femei în afaceri

6. Consultanță în domeniul resurselor umane: Dacă aveți experiență în domeniul resurselor umane, puteți oferi servicii de consultanță pentru recrutare, selecție și training al personalului pentru alte companii. În ziua de azi, tot mai multe femei aleg domeniile de relații cu clienții, deoarece sunt mult mai ușoare decât locurile de muncă în care se cere efort fizic îndelungat.

7. Magazin de produse handmade: Dacă aveți abilități de lucru în domeniul manual, puteți crea și mai apoi vidne produse handmade, cum ar fi bijuterii, decor sau haine cusute manual. Acestea pot fi vândute la zile de orașe, la festivaluri, în zone cu mare potențial turistic, etc.

8. Servicii de îndrumare profesională și mentorat: dacă aveți abilități în coaching și mentorat, puteți oferi servicii pentru dezvoltarea personală sau profesională altor persoane. În ziua de azi, tot mai mulți tineri au nevoie de îndrumare atunci când vine vorba despre evoluția personală, motiv pentru care tot mai multe persoane aleg să apeleze la astfel de servicii.

9. Organizator de călătorii: Dacă sunteți pasionați de călătorii și aveți și o serie de cunoștințe despre anumite destinații, puteți organiza excursii pentru tururi. Lumea turismului este permanent accesată de persoane indiferent de vârstă, motiv pentru care și serviciile oferite vor fi mereu la mare căutare.

femeie de afaceri
femeie de afaceri

10. Servicii de catering sau cofetărie: dacă aveți talent în bucătărie, puteți porni o afacere în domeniul cateringului sau cofetăriei, oferind preparate culinare sau produse de patiserie personalizate pentru evenimente sau vânzare directă.

Vezi și: Continuă scandalul în azilele groazei. Bătrânii dintr-un azil din Argeș mâncau carne tocată expirată din 2022

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult