- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Caz ireal! Bătrânii dintr-un azil din Argeș mâncau carne tocată expirată din 2022

12 Jul, 14:00 • Bumbeneci Diana
Activitatea suspendată temporar pentru un azil de vârstnici! Bătrânii consumau carne expirată din noiembrie 2022.
Caz ireal! Bătrânii dintr-un azil din Argeș mâncau carne tocată expirată din 2022

Mai multe azile au fost verificate zilele acestea și în Argeș. Ceea ce a plecat de la nivel local, la verificările în București, a ajuns rapid un fenomen național. În urma unor verificări, oamenii legii argeșeni au descoperit că bătrânii consumau carne expirată încă din noiembrie 2022.

Controalele de astăzi au fost făcute în 12 centre, private și de stat, pentru vârstnici, dar și copii și adulți cu dizabilități. Un centru pentru vârstnici nu va mai putea funcționa temporar, până nu remediază problemele de igienă descoperite de comisia de control. Unitatea nu avea autorizație sanitară de funcționare, personalul era insuficient, nici băile nu erau suficiente, în unele camere era igrasie, tâmplăria era deteriorată.

Consumau carne expirată la azil

16 persoane vor fi relocate. Centrul a fost amendat cu 60 de mii de lei și li s-a pus în vedere igienizarea completă a spațiilor. Din cele 3 centre amendate, două sunt private, iar altul este public, mai anunță Prefectura Argeș.

Au fost probleme și la alte centre, 10 din 12, de exemplu, nu aveau autorizație de securitate la incendiu.

Raportarea care cuprinde numărul total al sancțiunilor de astăzi va fi transmisă astăzi, la ora 13.

În cea de a doua zi de controale în Argeș au fost date 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 462.200 de lei.

3 unități din cele 12 controlate au fost amendate pentru desfășurarea activităților tip cantină în unități neaprobate sanitar veterinar. Toate sunt centre pentru vârstnici și amenzile se ridică la 40.000 lei.

De asemenea, comisia de control a găsit într-o altă locatie, carne tocată de porc expirată din noiembrie 2022!”, a transmis Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Vezi și: Ultimă oră! Continuă verificarea în azilele groazei! În Argeș, inspectorii au găsit alimente expirate și condiții șocante de trai

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult