- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Atenţie la bateriile de stocare a energiei verzi! O casă a fost distrusă de explozia unei baterii de 30 kWh

18 Oct, 23:38 • Russo George
Există cerere mare pentru sistemelede producere și înmagazinare a energiei verzi, însă clienții trebuie să fie atenți ce produse aleg, deoarece multe dintre acestea sunt periculoase.
Atenţie la bateriile de stocare a energiei verzi! O casă a fost distrusă de explozia unei baterii de 30 kWh

O explozie recentă a unei baterii de stocare a energiei de 30 kWh într-o locuință privată din Germania a fost atribuită de autorități unei probabile defecțiuni tehnice. Conform investigațiilor, incidentul a cauzat daune semnificative, lăsând locuința nelocuibilă.

Potrivit informațiilor preliminare, se presupune că o defecțiune tehnică a condus la explozia acestei unități de stocare de energie cu o capacitate de 30 kWh, situată în Lauterbach, Germania. Acest incident survine în contextul unui alt accident înregistrat în Germania în data de 6 octombrie, care implică un sistem de stocare a energiei.

Explozia bateriei de stocare a energiei verzi

Potrivit Inspectorului Șef de Poliție Andre Müller de la Sediul Poliției din Estul Hesse, la aproximativ ora 14:00, departamentul de protecție împotriva incendiilor din districtul Wernges a fost alertat cu privire la emisia de fum dintr-o casă cu două familii. Când poliția a ajuns la locul incidentului, departamentele locale de pompieri erau deja prezente, dar nu au putut detecta niciun incendiu. Cu toate acestea, se constata că a avut loc o explozie, care a dus la prăbușirea zidului estic al casei.

Citeşte şi: Scumpirile fără precedent ale energiei din ultimii ani au condus la o nouă tendință. Companiile din România caută furnizori care să le asigure un preț fix sau determinabil, până la zece ani

Investigațiile preliminare sugerează că explozia a fost cauzată de o defecțiune tehnică a bateriei de stocare de 30 kWh. Proprietarii au reușit să evacueze casa în siguranță, însă trei persoane au suferit răni minore în urma exploziei, inclusiv proprietarul locuinței, un rezident și un vecin.

Potrivit poliției, daunele produse sunt estimate să se situeze într-o gamă de mijloc cu șase cifre, iar casa este în prezent nelocuibilă. Echipele de pompieri au luat măsuri de securitate pentru a preveni prăbușirea clădirii și au instalat garduri de construcție pentru a proteja zona.

Până în prezent, autoritățile nu au dezvăluit informații despre producătorul bateriei de stocare implicat în acest incident.

Citeşte şi: Iată cât vor plăti bucureștenii iarna aceasta! Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei va rămâne plafonat