- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Hidroelectrica reîncepe să emită facturi după mai bine de două luni. Românii îşi vor putea eşalona plăţile

26 Dec, 23:57 • Russo George
După mai bine de două luni de amânări, Hidroelectrica revine cu un anunț în preajma sărbătorilor de Crăciun prin care liniștește clienții în privința emiterii facturilor.
Hidroelectrica reîncepe să emită facturi după mai bine de două luni. Românii îşi vor putea eşalona plăţile

Cei peste 450.000 de clienți ai furnizorului de electricitate intraseră în panică din cauza că nu mai primiseră facturi de câteva luni. Clienții se temeau că furnizorul va emite dintr-o dată facturi pe mai multe luni și nu vor putea fi plătite din cauza sumelor mari cumulate.

Mesajul Hidroelectrica îi liniștește pe abonați și transmite că plățile facturilor vor putea fi eșalonate.

Anunțul Hidroelectrica pentru cei care vor să eșaloneze plata facturilor

Iată anunțul făcut de Hidroelectrica pe site-ul propriu:

“Ne bucurăm să vă aducem la cunoștință faptul că Hidroelectrica a implementat cu succes noul sistem informatic de facturare. Acesta integrează soluții software de ultimă generație capabile de gestionarea optimă a numărului crescut de clienți casnici și non-casnici aflați actualmente în portofoliul societății, precum și a acelora care vor dori să încheie contracte de furnizare pe viitor.

Vă asigurăm că facem eforturi pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite tuturor clienților, iar trecerea la noile programe informatice a reprezentat unul dintre pașii absolut necesari făcuți în această direcție. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de perioadele de întârziere în emiterea facturilor.

Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare.

Ca să poată să plătească în rate, atât clienții casnici, cât și cei non-casnici vor trebui să trimită o cerere pe adresa de mail care poate fi găsită pe site-ul oficial al companiei, fie să o depună fizic la sediile Hidroelectrica.

Există două tipuri de cereri pentru ambele categorii de consumatori. Aceștia trebuie să le completeze cu datele personale, cum ar fi numele, adresa, CNP-ul, dar și informații legate de facturile pentru care cer plata eșalonată, numărul facturii fiscale, data emiterii și suma de plată.”, scrie în comunicatul companiei.

Formular rate Hidroelectrica pentru client casnic

Formular rate Hidroelectrica pentru client business)

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are cea mai mare creștere de pe piața de furnizare a energiei electrice. crește masiv pe piața de furnizare de energie electrică . În acest moment este pe a patra în topul furnizorilor la nivel național.

Cu cota de 8,58%, Hidroelectrica le suflă în ceafă nemţilor de la E.ON Energie Româ­nia, care au terminat primele nouă luni cu 8,98% pe piaţa furnizării de energie.

Citeşte şi: Vești proaste pentru români! Prețul plafonat la energie nu se aplică tuturor familiilor monoparentale