- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

De unde vom importa gaze? România devine independentă de gazul rusesc.

01 Oct, 15:49 • Cornel Ghimeșan
România devine oficial independentă de gazul rusesc. Odată cu inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria - Grecia începe o nouă etapă.
De unde vom importa gaze? România devine independentă de gazul rusesc.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului a anunțat că inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia reprezintă pentru România câștigarea indendenței vis a vis de Rusia

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu îl atacă din nou pe Virgil Popescu: „O masură haotică si imbecilă!”

„Vestea mult așteptată: România e complet independentă de gazele rusești! Începând de astăzi, interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia, prin care România va putea importa gaze din Azerbaidjan, este operațional. Iar prezența premierului PNL Nicolae Ciucă la evenimentul de lansare de la Sofia arată încă o dată că efortul guvernărilor liberale de a asigura independența energetică a României are ca bilanț rezultate”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

De unde vom importa gaze? România devine independentă de gazul rusesc.
De unde vom importa gaze? România devine independentă de gazul rusesc.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a afirmat că aceasta prin finalizarea acestui interconector se asigură diversificarea surselor și se consolidează securitatea energetică.

„Finalizarea interconectorului Grecia – Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieţei de energie din regiune. Mai mult chiar, o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare şi, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenţei energetice”, a scris Virgil Popescu, sâmbătă, pe Facebook.

Ministrul Energiei face parte din delegaţia României care participă la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia – Bulgaria. La eveniment a fost prezent și premierul Nicolae Ciucă care, de altfel, a și condus delegația română

Cu ce vom putea înlocui gazul?

Alina Gorghiu a mai adăugat că în prezent România încearcă să utilizeze și alte surse de energie, pentru a încerca treptat să înlocuiască gazul.

„România face deja pași consistenți și către implementarea energiei din alte surse decât gazul. Ponderea energiei din sursele regenerabile este în creștere, sunt planuri pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și, împreună cu NuScale din SUA, se va dezvolta în țară tehnologia inovatoare a reactoarelor nucleare modulare de dimensiuni mici”, a mai scris aceasta în postarea citată.

Citește și: Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „Să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult