- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „Să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”

30 Sep, 19:20 • Bumbeneci Diana
Comisia Europeană caută soluții pentru actuala criză economică. Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, vrea să negocieze prețurile, însă nu poate promite un plafon.
Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „Să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”

Comisia Europeană vrea să negocieze un interval de prețuri atunci când vine vorba despre energie. Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a făcut noi declarații în acest sens, relatează Agerpres.

Comisia Europeană ia noi măsuri, în cazul crizei energetice

Din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, întreaga Europă se află sub semnul incertitudinii atunci când vine vorba despre economie și despre criza energetică. Actualele probleme apărute atunci când vine vorba despre gaze și curent electric au dus la majorări severe de preț, iar oamenii au tot mai multă nevoie de ajutor, în condițiile în care sezonul rece este tot mai aproape. La nivel european, autoritățile se gândesc tot mai mult la posibile soluții.

În acest context, Comisia Europeană anunță că va căuta să negocieze „un interval de prețuri” cu furnizorii de încredere de gaze naturale, a anunțat vineri comisarul european pentru energie, Kadri Simson. Cu toate acestea, oficialul a recunoscut că nu există consens la nivelul blocului comunitar pentru o potențială plafonare a prețului la gazele naturale.

Citește și: Telefoanele tuturor ar putea să NU mai funcționeze la iarnă! Raționalizarea energiei ar putea pune presiune pe infrastructura de telecomunicații a Europei

Kadri Simson - Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”
Kadri Simson – Comisia Europeană vrea să negocieze prețul energiei. Oficial UE: „să negociem un interval de prețuri, nu un plafon fix”

Vom stabili asta şi vom încerca să negociem un interval de preţuri, nu un plafon fix, care să ne permită să reducem costurile pentru consumatorii noştri”, a declarat oficialul după reuniunea miniştrilor Energiei din Comisia Europeană.

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri impunerea de taxe pe profiturile excepționale ale firmelor din energie și au început negocierile privind viitoarele decizii pentru a rezolva criza energiei. Între timp, oamenii continuă să aștepte la soluții legate de modul în care vor depăși actuala criză economică și energetică.

Mai poți citi: 4,6 miliarde de lei către furnizorii de energie, decontați de ANRE

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult