- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

Majorarea pensiilor, dezbătută de ministrul Muncii. Cum vor fi ajutați românii să facă față facturilor enorme

19 Sep, 07:19 • Bumbeneci Diana
Majorarea pensiilor a fost din nou dezbătută de Ministrul Muncii. Marius Budăi a făcut noi declarații de presă în legătură cu veniturile pensionarilor. Acesta a explicat și cum vor fi oamenii sprijiniți să facă faţă facturilor uriaşe care vor fi emise iarna aceasta.
Majorarea pensiilor, dezbătută de ministrul Muncii. Cum vor fi ajutați românii să facă față facturilor enorme

Majorarea pensiilor nu va fi doar o promisiune

Ministrul Muncii a dat asigurări că toți pensionarii din România vor primi venituri mai mari, începând cu 1 ianuarie 2023. Interviul a fost acordat de Marius Budăi, la România Tv.

Va fi o majorare de la 1 ianuarie 2023. Valoarea mtajorarii urmează să fie regăsită în momentul în care vom construi bugetul pe anul 2023. Am vazut că şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul au spus că ne dorim şi vom reuşi in acest an să aprobam deja bugetul pentru 2023.

Ministerul Muncii este in stransa legatura cu celelalte ministere, cu Banca Mondiala si cu Comisia Europeana. De saptamana viitoare vom discuta cu partenerii sociali despre salariul minim brut garantat in plata dar si pe viitoarea reforma a pensiilor. Impreuna sunt sigur ca ne vom incadra in acest jalon de 9.4% din PIB”, a declarat Marius Budăi într-un interviu acordat Andreei Creţulescu.

Citește și: Nicolae Ciucă face noi declarații legate de salariul minim și pensiile din 2023

marius budai majorarea pensiilor
marius budai majorarea pensiilor

Ministrul Muncii a explicat că se ia în calcul și plafonarea și compensarea. Mai mult, oficialul a transmis că românii vor primi clar facturi mai mari, însă vor exista legi care să îi sprijine mai mult, printre care și majorarea pensiilor.

„Avem acea plafonare şi compensare. Tot ce a fost pe durata de iarna a anului 2021-2022, ca si compensare pentru consumatorii casnici, Ministerul Muncii a achitat catre furnizori pana la ultimul leuţ. Avem aceasta masura si pentru iarna 2022-2023 si suntem pregatiti să o implementam. Daca situaţia o va impune, noi vom implementa noi măsuri, pentru că asta este scopul nostru, să protejăm cetăţenii”, a completat Marius Budăi la România tv, oferind mai multe detalii despre majorarea pensiilor.

Reiterăm faptul că Executivul condus de Nicolae Ciucă a luat hotărârea de a plafona prețurile la energie până la 31 august 2023. În cazul multor consumatori casnici din țara noastră, facturile vor crește după ce actualul Guvern a adus ample modificări modului de calcul şi a scăzut plafonul până la care se acordă ajutor de la stat.

Ordonanţa Guvernului face referire la o reducere a compensării energiei până la un consum casnic de 255 kwh. Acesta este așadar mai mic, faţă de 300 kwh cât era până la finele lunii anterioare. Între timp, românii speră că toate acestea nu vor fi doar promisiuni, mai ales atunci când vine vorba despre majorarea pensiilor.

Mai poți citi și: Salariul românilor va fi mai mare. Ministrul Marius Budăi anunță câți bani vor primi angajații din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult