- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Apocalipsa crypto! Investitorul care a prezis punct cu punct ce se va întâmpla cu Bitcoin lansează un nou avertisment. La ce valoare va ajunge BTC, în 2023

02 Dec, 09:05 • Stefan Simion
Bitcoin nu a ajuns „la fundul sacului", avertizează celebrul investitor din crypto, Mark Mobius. Valoarea monedei digitale va scădea și mai puternic, pe fondul conglomeratului de crize care se manifestă la nivel mondial, susține specialistul. 
Apocalipsa crypto! Investitorul care a prezis punct cu punct ce se va întâmpla cu Bitcoin lansează un nou avertisment. La ce valoare va ajunge BTC, în 2023

De câteva săptămâni, valoarea Bitcoin pendulează în jurul valorii de 16.000 – 17.000 de dolari. Valoarea BTC ar putea scădea și mai mult, în curând, avertizează Mark Mobius, cofondatorul Mobius Capital Partners, într-un interviu pentru CNBC.

Milionarul american în vârstă de 86 de ani susține că Bitcoin s-ar putea prăbuși la 10.000 de dolari, după ce a coborât sub nivelurile de suport tehnic de 18.000 și 17.000 per unitate.

Scăderea la 10.000 de dolari, adică de aproximativ 40%, ar putea fi bifată în anul 2023, susține Mark Mobius, afaceristul care a avertizat că Bitcoin va ajunge la 20.000 de dolari, respectiv sub acest prag.

 

Explicația lui Mark Mobius pentru prăbușirea Bitcoin

 

Investitorul care şi-a făcut un nume la Franklin Templeton Investments, a declarat pentru CNBC că aşteptările sale conservatoare pentru Bitcoin provin din creşterea ratelor dobânzilor şi din politica monetară generală mai strictă a Rezervei Federale a SUA.

Investitorii în activele digitale nu mai au încredere în „guru-investitorii” din crypto, influenceri pe internet, care visează la explozii a prețului Bitcoin. „Fear & Greed Index”, indicele ce indică nivelul de „teamă și lăcomie” a pieței crypto, este la 27, adică „frică”. Săptămâna trecută, indicele era la 20, adică la stadiul de „teamă extreme”.

 

Incertitudini majore în piața crypto

 

Din ce în ce mai mulți specialiști, milionari în crypto, avertizează investitorii trebuie să țină de bani în această perioadă, ori să facă investiții tip „short” pe termen mediu. Pe termen lung, evoluția Bitcoin este incertă. Totul va fi influențat de evoluția piețelor financiare în ansamblu, pe fondul crizei energetice, a recesiunii, a conflictelor militare mondiale și a CBDC-ului, care va include monede virtuale guvernamentale și probabil, Bitcoin.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult