- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vești bune din piața crypto. Cel mai cunoscut investitor din România, Mihai Daniel: „Ne apropiem de finalul acestui bear market”

17 Oct, 13:05 • Cornel Ghimeșan
Mihai Daniel, cel mai popular investitor în piața crypto din România, se așteaptă la o creștere puternică a Bitcoinului, în viitorul apropiat. 
Vești bune din piața crypto. Cel mai cunoscut investitor din România, Mihai Daniel: „Ne apropiem de finalul acestui bear market

În prezent, prețul unui Bitcoin este de 19.000 de dolari, extrem de mic față de „all-time-high” – 69.000 de dolari, dar mulți dintre investitori se așteaptă bariera de 10.000 de dolari pentru a cumpăra. În opinia lui Mihai Daniel, această strategie este destul de riscantă.

„Piața crypto este într-un moment în care ne apropiem spre finalul acestui ‘bear market’. Nimeni nu poate să spună cu certitudine dacă la 19.000 de dolari e ‘the best deal’ pentru Bitcoin sau la 15.000 de dolari.

Atunci când toată lumea așteaptă 8.000 – 12.000 de dolari e posibil să nu se întâmple niciodată acest lucru, dar există și posibilitatea acestui lucru (…) Mă uitam pe graficele euro, pe ‘weekly’, iar pe ultimele 500 de zile are o devalorizare de 22%. În același timp, pot să vă spun că dolarul a crescut enorm, cu toate că economic nu are motiv. Băieții care controlează piețele sunt cu adevărat inteligenți.

Bitcoin e în aceeași zonă plictisitoare, la 19.000 de dolari și nu cred că va face spectaculos în următoarea perioadă, deci nu cred că-l vom vedea la 50.000 de dolari peste o săptămână, dar uitându-mă la S&P, la dolar, la graficele macro care contează în lumea asta, sunt extrem de optimist”, a declarat Mihai Daniel, pe canalul său de YouTube.

 

Mihai Daniel, investitor crypto: „300 de milioane de oameni au Bitcoin”

 

Adopția crypto a crescut puternic, susține cunoscutul investitor.

„Marile instituții, fluxul mare de bani trebuie să reintre în piață. Ne-am apropiat de 4 trilioane anul trecut, iar acum suntem la sub 1 trilion. La această capitalizare a pieței suntem un pitic, e nesemnificativă.

Bitcoin a avut nevoie de 5 ani ca să ajungă la primul milion de utilizatori. Acum suntem undeva la peste 300 de milioane (…) Dar cred că peste 80% dintre cei care dețin Bitcoin sunt ‘holderi’, adică o fac pentru o evaluare mai ridicată pe termen lung (…) Nu sunt suficienți în circulație, de asta unele exchange-uri sunt în criză de lichiditate, a declarat Mihai Daniel, în cadrul celei mai recente analize.

 

Mihai Daniel, investitor crypto: „Scăderea Bitcoin, un scenariu posibil pe termen scurt”

 

Pe termen scurt, Mihai Daniel ia în calcul și o ușoară scădere a prețului Bitcoin, care va determina la rândul său o scădere pentru restul monedelor.

„Pe ‘daily’, următoarea barieră, următorul test va fi la 20.000 de dolari și mă aștept să se întâmple mai repede lucrul ăsta. În continuare rămâne acea idee, acea neliniște provocată de gândul că Bitcoin va ajunge la sub 15.000 – 16.000 de dolari. Este un scenariu posibil, însă rămâne de văzut cât de realist va fi”, a mai transmis cunoscutul investitor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult