- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Încă un record bifat de Bitcoin. Marii investitori continuă să acumuleze „la reducere”

06 Jul, 21:57 • Stefan Simion
Bitcoin lovește din nou. „Moneda-rege" în spațiul virtual a bifat un record pozitiv pentru ultimele 13 luni. Între timp, marii investitori continuă să acumuleze și să se pregătească de următorul bull-market. 
Încă un record bifat de Bitcoin. Marii investitori continuă să acumuleze „la reducere

Joi, 6 iulie, Bitcoin a atins un nou record pentru ultimele 13 luni. Moneda digitală cu cea mai mare capitalizare a atins nivelul de 31.500 de dolari.

BTC a produs o surpriză, în contextul în care din ce în ce mai mulți analiști anticipau o scădere la aproximativ 28.000 de dolari per unitate, după creșterea de peste 30.000 de dolari.

Michael van de Poppe, CEO al Eight Global, s-a arătat optimist față de tendința ascendentă a pieței: „Sper că investițiile voastre pe termen lung sunt pline cu Bitcoin. Arată destul de decent aici și cred că vom continua să creștem încet”, a anunțat el pe Twitter.

Creșterea a venit după ce CEO-ul BlackRock, Larry Fink, a recunoscut BTC drept un „activ internațional”, în cadrul unui interviu.

BlackRock, cel mai mare manager de active global, a reaplicat pentru lansarea primului fond de investiții tranzacționat în bursă (ETF), din Statele Unite, cu prețul spot al Bitcoin, la începutul acestei săptămâni.

Marii investitori cumpără la foc automat Bitcoin

Între timp, marii investitori continuă să acumuleze Bitcoin „la reducere”. MicroStrategy, compania lui Michael Saylor, și-a extins puternic portofoliul de Bitcoin.

Compania cu sediul în Virginia a achiziționat recent încă 12.333 BTC în valoare de aproximativ 347,0 milioane de dolari, la un preț mediu de 28.136 dolari per Bitcoin, scrie Crypto.ro.

Acum, MicroStrategy deține nu mai puțin de 152.333 BTC, achiziționați pentru 4,52 miliarde de dolari. Costul mediu pentru toate achizițiile de Bitcoin ale lui Saylor se poziționează în jurul valorii de 29.668 de dolari.

Investițiile celor de la MicroStrategy continuă, în ciuda unor voci sceptice de la nivelul guvernelor. Astfel, Saylor mizează pe creșterea portofoliului, ceea ce indică încrederea puternică în valoarea pe termen lung a BTC.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult