- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Se anunță „bubuială” pentru piața crypto. Când poate fi desfăcută șampania, în cinstea Bitcoin

28 Jun, 15:04 • Stefan Simion
Se anunță o perioadă excelentă pentru piața crypto, avertizează specialiștii în active digitale. Bitcoin se află la mai puțin de un an distanță de un eveniment tehnic - cheie, halvingul („înjumătățirea"). 
Se anunță „bubuială pentru piața crypto. Când poate fi desfăcută șampania, în cinstea Bitcoin

Pentru primăvara anului 2024 se anunță mult așteptatul halving, evenimentul ce reduce cu 50% recompensele pentru minerii de Bitcoin – voluntari, ce utilizează echipamente specializate pentru a valida reacțiile în rețea, respectiv crearea de noi tokenuri.

Mai precis, scopul halvingului presupune reducerea numărului de unități noi de Bitcoin lansate pe piață. Numărul maxim de Bitcoin care vor fi vreodată în circulaţie este limitat la 21 de milioane.

O ofertă mai scăzută şi o cerere constantă de obicei duce la creşterea preţurilor, tendință așteptată și pentru 2024/2025 din partea investitorilor.

Așadar, este momentul perfect pentru acumulare, susțin din ce în ce mai mulți analiști crypto.

„Analizând istoric configuraţiile preţului din preajma ‘înjumătăţirii’ Bitcoin, se pare că, adesea, investitorii acumulează în perioada premergătoare evenimentului, deşi momentul exact şi amploarea randamentelor după ‘înjumătăţire’ pot diferi”, a declarat Jamie Sly, analist la CryptoCompare, pentru CNBC.

„Istoric, perioada de acumulare de la minimul pieţei până la data ‘înjumătăţirii’ a durat cel puţin 500 de zile”, a completat specialistul.

Ce se va întâmpla cu prețul Bitcoin. Iată ce spune istoria

În lunile ce urmează halvingului, preţul Bitcoin tinde să-şi continue creşterea, potrivit CNBC.

După evenimentul din 11 mai 2020, criptomoneda a crescut cu 688,3% în următoarele 546 de zile, până la un maxim de 68.000 de dolari, în noiembrie 2021.

În urma halvingului precedent, din iulie 2016, a urmat o creştere puternică a Bitcoin, cu 2.824%, până la un maxim istoric în acel moment, de 19.065 dolari, la jumătatea lunii decembrie 2017, potrivit CCData.

Piața crypto ar putea exploda și mai rapid dacă BlackRock va primi „undă verde” pentru dezvoltarea ETF-ului cu activ suport Bitcoin spot.

Până în prezent, au existat trei halvinguri, în 2012, 2016 și 2020.

Valoarea BTC a trecut de 30.000 de dolari, după mai multe săptămâni în care prețul a oscilat în intervalul 25.000 – 28.000. În decembrie 2022, prețul unui BTC era de 16.000 de dolari.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult