- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Piața crypto sângerează abudent. Raport financiar dureros pentru cea mai mare bursă din SUA

22 Feb, 16:03 • Stefan Simion
Turbulențe severe în piața crypto. Coinbase Global, operatorul celei mai mari burse de criptomonede din SUA, a raportat pierderi substanțiale și în trimestru patru al anului 2022. 
Piața crypto sângerează abudent. Raport financiar dureros pentru cea mai mare bursă din SUA

Piețele financiare sunt puternic lovite de mai bine de un an de zile. Șocul este cel mai sever resimțit de piața crypto. Astfel, mai mulți jucători din industrie s-au prăbușit, precum FTX și Luna, iar alții se alfă pe marginea prăpastiei. Exemplu în acest sens este Coinbase Global, operatorul celei mai mari burse de crypto din SUA.

Celebra companie în rândul traderilor a înregistrat scăderi semnificative a volumului de tranzacționare, se arată în comunicatul de presă transmis de Coinbase, care în perioada octombrie-decembrie a înregistrat o pagubă de 557 de milioane de dolari, deci 2,46 dolari pe acțiune.

În aceeași perioadă a anului precedent, Coinbase a înregistrat un venit net de 840 de milioane de dolari, respectiv 3,32 dolari pe acțiune.

 

Cifre dureroase pentru Coinbase, gigantul crypto din SUA

 

Veniturile s-au prăbușit la 629 de milioane de dolari în 2022, față de 2,49 miliarde de dolari în 2021. De asemenea, volumul tranzacțiilor a scăzut la 145 de miliarde de dolari, de la 547 de miliarde de dolari.

Analiștii intervievați de FactSet au prezis, în medie, o pierdere de 2,52 dolari pe acțiune la venituri de 588 de milioane de dolari și un volum de tranzacționare de 145,7 miliarde de dolari.

Totuși, în ciuda perioadei economice dificile, adopția de crypto a crescut. Numărul utilizatorilor activi lunari ai Coinbase la finalul lui 2022 a fost de 8,3 milioane, mai mare decât așteptările experților, la nivelul de 8,2 milioane.

Marți, 21 februarie 2023, cotațiile acțiunilor Coinbase în timpul tranzacționării suplimentare au scăzut cu 1,2%, după publicarea rapoartelor. În plus, capitalizare companiei în ultimul an s-a prăbușit cu peste 67% (la 14,8 miliarde de dolari), în timp ce indicele bursier S&P 500 a pierdut puțin peste 8%.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult