- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Valoarea Bitcoin a depășit 42.000 de dolari! A fost atins maximul ultimelor 20 de luni

05 Dec, 08:42 • Fundeanu Madalina
Bitcoin a crescut considerabil. Valoarea a depășit 42.000 de dolari, nivelul maxim atins în ultimele 20 de luni!
Valoarea Bitcoin a depășit 42.000 de dolari! A fost atins maximul ultimelor 20 de luni

Bitcoin a înregistrat luni o creștere pentru scurt timp de 42.000 de dolari. De asemenea, a atins un maxim al ultimelor 20 de luni, potrivit datelor transmise de Antena 3 CNN.

Bitcoin a crescut considerabil, depășind 42.000 de dolari!

Cea mai importantă criptomonedă din lume a urcat, așadar, la 42.162 de dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat din aprilie 2022 până în prezent.

Aceasta a crescut cu un procent de 8,27%, la 42.005 dolari, la ora 20:00 GMT. Câștigurile Bitcoin au ridicat acțiunile companiilor legate de criptomonede, precum și ale fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) listate în Statele Unite.

„Ascensiunea remarcabilă a Bitcoin poate fi atribuită unei confluențe de factori care au încurajat încrederea”, a scris luni, într-o postare, Luuk Strijers, director comercial al bursei de derivate criptografice Deribit.

Coinbase (COIN.O) a urcat cu 7%, iar Microstrategy (MSTR.O) a câștigat 6,3%, în timp ce minerii de bitcoin precum Riot Platforms (RIOT.O), Marathon Digital (MARA.O) și CleanSpark (CLSK.O) au crescut între 7% și 13%.

Săptămâna trecută, Microstrategy (MSTR.O) a dezvăluit că a cumpărat în luna noiembrie un plus de 593 de milioane de dolari în bitcoin.

Ai putea fi interesat și de: Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială. „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

Bitcoin
Bitcoin

„O dată reajuns la 40.000$ pentru prima dată în 19 luni, 48.000$ şi 52.000$ par să fie următoarele ţinte”, a declarat Antoni Trenchev, co-fondator al Nexo, companie de asset-uri digitale, potrivit Business Magazin.

CNBC a anunțat săptămâna trecută că oficiali ai U.S. Securities and Exchange Commission, autoritatea de reglementare financiară americană, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Greyscale, BlackRock şi Nasdaq.

Astfel, SEC a explicat într-un document că a avut întâlniri cu privire la o potenţială conversie a Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF listat pe bursă. Insituţia americană se opusese iniţial propunerii, ajungând să piardă un proces în instanţă pe această temă. Astfel, încrederea în cea mai mare criptomonedă a lumii a fost reaprinsă.

„Cât de repede ajunge Bitcoin la 50.000$ depinde de posibila aprobare a ETF-ului. Cu toate acestea, chiar şi atunci nu avem nicio garanţie că preţul va continua să crească”, a mai adăugat Antoni Trenchev.

De asemenea, Jerome Powell, guvernatorul Rezervei Federale, a explicat că este prea devreme pentru o reducere a ratelor şi că banca centrală „va ţine politica monteră restrictivă” până când va fi sigură că inflaţia revine în ţinta de 2%.

Comentariile sale au creat aşteptarea că FED-ul a terminat ciclcul de creştere a dobânzilor, început în martie 2022, care a lovit puternic în economia americană.

Acesta a lasăt deschisă opţiunea că ar putea urma o înăsprire, pentru că este „prematur să concluzionăm cu încredere că am adoptat o politică suficient de restrictivă”.

Vezi și: Vești bune pentru donatorii de sânge. Ministerul Finanțelor anunță dobânzi mai bune pentru titlurile de stat Fidelis