- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru donatorii de sânge. Ministerul Finanțelor anunță dobânzi mai bune pentru titlurile de stat Fidelis

04 Dec, 21:23 • Bumbeneci Diana
Beneficii în pragul sărbătorilor. Ministerul Finanţelor oferă dobânzi mai bune donatorilor de sânge care vor să investească în titluri de stat Fidelis.
Vești bune pentru donatorii de sânge. Ministerul Finanțelor anunță dobânzi mai bune pentru titlurile de stat Fidelis

Ministerul Finanţelor aduce vești bune și oferă dobânzi donatorilor de sânge care vor să învestească în titluri de stat. Totul în cadrul unei campanii de donare de sânge care poate aduce beneficii pentru românii care aleg să doneze.

Dobânzi mai mici pentru donatorii de sânge

Încă de la primele ore ale dimineţii, holurile de la Ministerul de Finanţe, acolo unde a fost organizată o caravană de donare de sânge, s-au umplut de doritorii care vor să investească în titlurile de stat Fidelis.

Cei mai mulţi dintre ei spun că au mai donat sânge, doar că e prima dată când investesc în titluri de stat. Aşteaptă, însă, un câştig pe măsură. Românii care au donat sânge au parte, în primul rând, de o dobândă bonus, însă doar la titlurile de stat în lei. Mai exact, la o investiţie de 5.000 de lei, o persoană primeşte în plus, după un an, 355 de lei.

Campania oferă oportunităţi de investiţie financiară, însă are în plan şi să stimuleze donarea de sânge, având în vedere că e nevoie constant de donatori la noi în ţară.

Poți citi azi și: Riscurile unui seism puternic în România. Țara noastră, față în față cu 456 de cutremure

Fidelis pentru donatori
Fidelis pentru donatori

Câștigurile din titluri de stat sunt neimpozabile. În schimb, câștigurile din dobânzile bancare se impozitează cu 10%. Peste 18 miliarde de lei au fost subscrise până acum. Un record, spun organizatorii, care se aşteaptă ca până la finele anului suma să ajungă la 20 de miliarde de lei.

Titlurile pot fi cumpărate prin intermediul băncilor partenere și prin intermediul caselor de brokeraj autorizate pe bursa românească. După ce se încheie perioada de subscriere – pe 15 decembrie, titlurile FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București.

Ai mai putea citi: Mii de bugetari primesc primă de Moș Nicolae. Cine sunt norocoșii care primesc bani pe 5 decembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult