- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Afacerea care l-a ajutat pe un român de 19 ani să dea lovitura. Crește păsări exotice, iar un singur ou se vinde și cu 150 de lei

18 Mar, 13:24 • Bocioacă Bianca
Un tânăr în vârstă de numai 19 ani, din Arad, a dat startul unei afaceri fabuloase cu păsări exotice, rezultatele financiare fiind cu adevărat spectaculoase.
Afacerea care l-a ajutat pe un român de 19 ani să dea lovitura. Crește păsări exotice, iar un singur ou se vinde și cu 150 de lei

Denis este din Arad și a absolvit cursurile Universității de Științe Agricole din Cluj Napoca, find acum un antreprenor în adevăratul sens al cuvântului. Pasiunea sa pentru păsări exotice s-a transformat într-o afacere profitailă.

Tânărul are aproximativ 700 de păsări rare, iar ouăle acestora se vând la prețuri destul de mari. Un ou de struț ajunge la prețul de 150 de lei și în fiecare iarnă păsările emu fac în jur de 25 de ouă.

Citește și: Postul Paștelui 2023. Când trebuie să pui, de fapt, sarea în mâncarea de cartofi. Greșeala care strică gustul preparatului

Antreprenorul spune că un ou de emu are o greutate echivalentă cu cea a 15-20 de ouă de găină, adică aproximativ 600-700 de grame. Planurile acestuia sunt și mai mari și are de gând să mai cumpere alte 1.000 de exemplare, pentru a-și extinde afacerea.

„Ouăle de emu ajung undeva la 600-700 de grame, echivalentul a 15, 20 de ouă de gaină. La începutul sezonului sunt la 150 de lei bucata, iar pe final de sezon 100 de lei, le trimitem atât în țară, cât și în afară”, a declarat Denis într-un interviu acordat pentru observatornews.ro.

Tânărul vinde păsări exotice în stări străine

Ouăle nu sunt singurele produse valoroase, ci și puii din această rasă. Un singur pui costă în jur de 125 de euro.

Produsele sale nu se vând numai în Români, ci și în alte țări străine precum Cuba, Algeria și Pakistan.

Citește și: Nala este cea mai populară pisică de pe Instagram. A fost abandonată, iar acum este milionară VIDEO

Denis nu este singur, acesta primește spijinul familiei sale, tatăl său, Mihai Caba, fiind la rândul lui pasionat de animale.

„E o pasiune comună, pe care o moşteneşte de la mine. De mic a iubit animalele şi a crescut cu ele şi le-a îndrăgit, ne bucurăm că merge pe drumul ăsta”, a declarat tatăl său.

Tânărul crește și câțiva păuni, prețul pentru unul singur ajungând chiar și la 1.000 de euro.