- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România

08 Jul, 21:52 • Cornel Ghimeșan
În ultima vreme asiaticii au luat cu asalt câmpul muncii românesc. Tot mai multe persoane din țări precum Sri Lanka, India sau Nepal vin în țara noastră să se angajeze. Primii care au migrat în număr mare în România, la finalul anilor '90, au fost chinezii.
Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România

Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România. Chinezii s-au adaptat rapid la viața în România. Au început să facă comerț, și-au deschis afaceri, au investit, iar unii dintre ei au reușit să-și lanseze afaceri de succes. O poveste impresionantă o are Yun Yun Zhou, un antreprenor chinez care se află în România din anii ’90. El și familia lui au împrumutat zece mii de dolari de la bancă, iar în 1993 părinții lui au început să vândă chinezării în București.

Citește și Numărul mașinilor electrice crește în continuare cu peste 40%. Cât trebuie să scoată din buzunar un român pentru o reîncărcare a mașinii

Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România

Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România. Afacerea a început să meargă foarte bine pentru familia Zhou destul de repede. Și-au deschis un magazin în complexul Europa și făceau comerț direct cu China, iar după anii 2000 au atins apogeul. Ulterior, odată cu criza din 2008, au pierdut tot. Văzând că tot ce au construit părinții lui s-a prăbușit, Yun Yun a început să simtă o presiune imensă că e datoria lui să recupereze tot ce au pierdut. Astfel, Yun Zhou a riscat și a deschis în România o agenție de turism pentru oamenii de afaceri din China. Ulterior a dezvoltat un lanț de magazine și restaurante cu specific chinezesc, el fiind cel care gătea așa cum îl învățase bunica lui. „Mie place foarte mult făcut mâncare. Eu cu bucătarul împreună, vedem care meniu vinde mai bine. Noi clienta noastră este români principală”, a declarat Yun Yun Zhou pentru Observator.

În momentul de față, în România sunt 13.000 de firme cu capital chinezesc. „Nu știu de ce multe români zice că România nu este bine, mie place foarte multe”, a declarat Yun Yun Zhou.

Citește și Bogații și-au mărit averile cu miliarde de dolari doar în prima jumătate a lui 2023. Care sunt cei mai bogați oameni

„Noi mereu cred că am fost vestul altcuiva, nu ne-am dat seama noi mereu de chestia asta, pentru că ne uitam noi tot timpul foarte mult în vest, așa că păream în est, dar estul este mult mai mare decât noi. Suntem acum un vest ceva mai itneresant pentru acești migranți”, a declarat Radu Umbreş, antropolog.

 

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult