- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

ALERTĂ alimentară! Ce substanță periculoasă conțineau, de fapt, pepenii care au fost retrași din magazine de urgență

15 Aug, 16:40 • Constantin Cristina
Pepenii care au fost retrași de urgență din magazine și supermarketuri. Autoritățile au tras un semnal de alarmă cu privire la substanța periculoasă pe care o conțin pepenii din Spania.
ALERTĂ alimentară! Ce substanță periculoasă conțineau, de fapt, pepenii care au fost retrași din magazine de urgență

S-a dat alarma în magazinele din Spania, unde au ajuns pepenii cu un pericol ridicat pentru cei care le consumă. Este vorba de pepenii care au ajuns în magazine, fiind catalogați drept fructe periculoase de către autorități, a informat impact.ro.

Citește și: Prețul cerut pentru garsoniera din Cluj de 16 mp care este cât un coteț de găini! „Dacă intră un țânțar la baie trebuie să stai la rând”

ALERTĂ alimentară! Ce substanță periculoasă conținea, de fapt, produsul care a fost retras din magazine de urgență

Astfel, autoritățile din Spania sunt în alertă, după intrarea în țară a unor pepeni cu adevărat periculoși. Aceștia vin din Maroc și conțin o substanță foarte periculoasă pentru om. Substanța care a fost depistată în pepeni este Metomil.

De asemenea, sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje (RASFF) a notificat intrarea în Spania a pepenilor verzi din Maroc cu un nivel ridicat de pesticid neautorizat. în pepenii verzi marocani a fost detectată o prezență ridicată a substanței neautorizate Methomil, însă transportul a fost cumva eliberat, iar pepenii au ajuns pe piața din Spania, conform publicației spaniole Hortoinfo.

pepeni, substanță periculoasă
pepeni, substanță periculoasă

Mai mult, limita admisă de pesticide a fost depășită de zeci de ori. Așadar, potrivit aceleiași publicații, pepenii verzi conțin urme de insecticid —din familia carbamaților— în proporție de 0,38+/-0,19 mg/kg-ppm, când limita maximă de reziduuri (LMR) este stabilită la 0,015 mg/kg. -ppm.

RASFF, care a calificat ceea ce s-a întâmplat drept „grav”, indică în sesizarea cu numărul 2023.4782 că încă nu există informații disponibile cu privire la distribuția acestor pepeni verzi, motiv pentru care a procedat la emiterea notificării de informare în atenția celor implicați.

Alte articole: Bătălia pepenilor! Tarife de cinci ori mai mari decât cele de la Dăbuleni, însă se află în vârful scării Bricks, cu cel mai spectaculos gust