- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alertă alimentară la un celebru magazin din România. Dulciurile pentru copii pot conține așchii de metal

19 Feb, 14:28 • Alexe Raluca
O nouă alertă alimentară îi sperie pe români. Este vorba despre un produs dulce, iubit de copii și regăsit în celebrele magazine Jumbo. Magazinul a anunțat deja retragerea de la raft a acestor produse, existând suspiciunea că ar putea conține așchii de metal, foarte dăunătoare sănătății.
Alertă alimentară la un celebru magazin din România. Dulciurile pentru copii pot conține așchii de metal

Un produs dulce, iubit de copii și regăsit în magazinele Jumbo este vizat de o alertă alimentară de ultim moment. Retailerul a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor a mai multor loturi de fursecuri cu ciocolată. Rechemarea produsului are legătură cu faptul că ar putea conține așchii de metal.

Citește și: Producătorii de zahăr din România, exasperați de importurile din Ucraina. Deși interzise prin lege, produsele ucrainene ajung pe rafturile magazinelor din țara noastră

Alertă alimentară la un celebru magazin din România

Jumbo a anunțat că retrage de pe rafturile magazinelor fursecurile cu ciocolată, deoarece ar putea conține așchii de metal. Este vorba despre biscuiții Jumbo Chocolate cu data de expirare 05.09.2024 și Jumbo Double Chocolate Cookies cu data de expirare 13.09.2024, produse recomandate a fi aduse înapoi de clienți. Ulterior, și alte mai multe lanțuri de supermarketuri din Olanda, precum Albert Heijn, Dirk, Plus, Boni, Coop, Hoogvliet, Vomar și DekaMarkt le-au cerut clienților să aducă anumite fursecuri cu ciocolată înapoi la magazin pentru o rambursare completă. Aici este vorba despre biscuiții marca Merba cu merișoare sau ciocolată triplă.

Producătorul de biscuiți Merba a declrat că așchiile de metal sunt prea mici pentru a fi depistate de detectoarele de metale din liniile de producție.

„Piesele metalice descoperite au dimensiuni diferite, sunt în principal lungi și subțiri, ceea ce ar putea constitui un posibil risc pentru sănătatea oamenilor dacă le consumă”, a transmis compania.

O alertă alimentară a fost anunțată și în magazinele Mega Image din România. ANSVSA a anunțat că retrage de pe rafturile magazinelor produsul OLYMPIA SOS TERIYAKI, varianta de 320 de grame, dar și cea de 58 de grame. Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezența unui alergen în ingrediente (glutenul din sosul de soia), care nu este menționat pe eticheta.

„Dorim să vă aducem la cunoștința că Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428 OLYMPIA SOS TERIYAKI 320G și 44247 OLYMPIA SOS TERYAKI 58G. Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se prezența unui alergen în ingrediente (glutenul din sosul de soia), care nu este menționat pe eticheta. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, a transmis ANSVSA.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus pana la data de 29.02.2024”, a transmis și Mega Image.

Citește și: Produsele din piață, un adevărat pericol pentru sănătate. Mărarul e contaminat cu o substanță cancerigenă