- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Combinaţia de alimente preferată de români vara, desfiinţată de un reputat medic: „Un calvar digestiv”

10 Jul, 15:06 • Stefan Simion
Ce poate fi mai delicios vara, în ziilele toride, decât o bucată sănătoasă de telemea cu o roşie de ţară şi cu o bucată de pâine proaspătă? Este combinaţia de alimente pe care mulţi români o preferă atunci când temperaturile ating pragul caniculei, căci cine are dispoziţie să stea în faţa aragazului şi să gătească?
Combinaţia de alimente preferată de români vara, desfiinţată de un reputat medic: Un calvar digestiv

Epuizaţi de căldură, vara, românii preferă să-şi potolească foamea cu salate de legume şi cu fructe. Organismul nu mai cere mâncăruri grele, iar senzaţia de saţietate se instalează rapid, chiar dacă iei doar câteva guri de salată şi o bucată de brânză.

Combinaţia de alimente preferată de români vara, nocivă pentru digestie: „Un calvar digestiv

Dar pe cât de gustoasă este această combinaţie de alimente, pe atât este de nesănătoasă. Pe scurt, evită brânza cu roşii sau salata de legume combinată cu brânză. Un reputat medic atrage atenţia asupra urmărilor pe care această combinaţie alimentară le are la nivel digestiv.

Pe cât de populară este combinația asta pe care voi o numiți salată ușoară de vară, adică roșii, castraveți, brânză, sare și ulei, pe atât de păcătoasă este ea din punct de vedere gastroenterologic și nutrițional.

În ciuda reputației sale ca simbol al sănătății, vă spun sincer că realitatea este alta și că provoacă niște consecințe digestive regretabile. Efectul imediat al acestei combinații nefericite este simplu: gaze abundente, balonare, reflux gastric, o digestie lentă, greoaie și chiar creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.

Citeste si Metoda „tubul”, o nouă escrocherie românească. Cum sunt păcăliți românii să cumpere cartofi stricați

Efectele pe termen lung, în mod repetat, includ o inflamare cronică a tractului digestiv și o stare generală de disconfort. Practic, salata asta devine, în loc de binecuvântare culinară, un veritabil calvar digestiv.

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult