- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alimentele pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă. De ce să te ferești de înghețată și de băuturile reci

19 Jul, 10:46 • Bocioacă Bianca
Iată care sunt alimentele recomandate pe timp de caniculă, dar și cele de care nu trebuie să ne atingem din cauza temperaturilor ridicate.
Alimentele pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă. De ce să te ferești de înghețată și de băuturile reci

Alimentele pe care le consumăm pe timp de caniculă ne pot influența starea generală a organismului, dar și energia pe care o avem.

Totodată, înghețata sau băuturile reci trebuie evitate atunci când vrem să ne răcorim pe timp de caniculă pentru că, deși dau senzația de răcorire, ne pot face foarte mult rău atunci când temperaturile sunt ridicate. Otganismul generează și mai multă căldură în procesul de digestie al acestora.

Citește și: Alimentele pentru care românii au plătit sume considerabile în ultimul an. Lista produselor care s-au scumpit cel mai mult

Alimentele recomandate pe timp de caniculă

Există câteva alimente pe care e bine să le consumăm mai des vara, dar și mai multe pe care ar trebui să le evităm. Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească alimentele cu un conținut ridicat de apă, precum fructele și legumele, care sunt și pline de vitamine.

Mai sunt recomandate roșiile, spanacul, castraveții, pepenele, citricele, merele, dar și fructele de pădure.

Citește și: Alertă pentru turiștii care merg pe litoral. ANPC a început închiderea restaurantelor. În ce condiții mizere erau ținute alimentele

În aceste zile extrem de călduroase ar fi bine să reducem consumul de cafea și alcool, deoarece duc la deshidratare. Apa nu trebuie deloc uitată, cantitatea de apă necesară fiind de minimum doi litri pe zi pentru persoanele adulte, potrivit digi24.ro.