- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă pentru turiștii care merg pe litoral. ANPC a început închiderea restaurantelor. În ce condiții mizere erau ținute alimentele

28 Jun, 13:21 • Bumbeneci Diana
ANPC a început verificările la toate restaurantele de pe litoral. A fost confirmată deja prima locație închisă de autorități.
Alertă pentru turiștii care merg pe litoral. ANPC a început închiderea restaurantelor. În ce condiții mizere erau ținute alimentele

ANPC a început verificările pe litoral pentru a descoperi restaurantele care vând alimente ținute în condiții mizere. Un restaurant din Costinești a fost închis temporar de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din cauza mai multor nereguli. ANPC a găsit produse alimentare expirate, mizerie, pește și fructe de mare congelate care nu aveau elemente din care să rezulte proveniența, data producției și cea a expirării.

Un restaurant a fost închis de ANPC

ANPC a anunțat că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costinești, scrie News.ro. Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au găsit mai multe probleme.

Descoperire făcută de ANPC
Descoperire făcută de ANPC

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au găsit mai multe probleme. În zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protecție; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheață și impurități (neigienizat); un congelator în care se depozita înghețată avea insecte moarte la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate și neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai).

De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.

Alimente descoperite de ANPC
Alimente descoperite de ANPC

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură și neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurități), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deșeurilor menajere fără capace de protecție.

Vezi și: Document. A apărut lista oficială a alimentelor care se vor ieftini. În lege sunt prevăzute amenzi de 2 milioane de lei pentru nerespectarea deciziei Guvernului

ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum.

ANPC mai anunță că a fost găsit un container în care erau depozitate produse congelate (pește, fructe de mare) fără a deține elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limită de consum. În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei și închis temporar până la remedierea deficiențelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult șase luni.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult