- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Amenda usturătoare primită de o femeie din Constanța din cauza aparatului de aer condiționat. Neglijența care a adus-o în fața instanței

25 May, 22:11 • Adrian Popovici
O femeie din constanța a primit o amendă usturătoare din cauza problemelor pe care le-a cauzat vecinilor cu aparatul de aer condiționat.
Amenda usturătoare primită de o femeie din Constanța din cauza aparatului de aer condiționat. Neglijența care a adus-o în fața instanței

Un aparat de aer condiționat poate fi foarte util în zilele toride de vară, dar poate deveni și o sursă de probleme cu legea dacă nu suntem atenți cum îl folosim. Proprietarii aparatelor de aer condiționat  trebuie să știe că dacă nu sunt atenți la modul în care acestea funcționează riscă să plătească amenzi usturătoare, așa cum a pățit o femeie din Constanța, notează Newsweek.

După cum arată presa locală din Constanța, o femeie a fost adusă în fața justiției pentru o problemă aparent minoră, dar cu consecințe semnificative. În anul 2019, vecinii acesteia au făcut plângere autorităților din cauza apei care se scurgea de la aparatele sale de aer condiționat, direct peste intrarea unei firme aflate la parterul blocului.

Din cauza neglijenței sale, femeia din Constanța a primit o amendă în valoare de 500 de lei și pierdut procesul intentat de vecinii săi, fiind obligată să despăgubească persoanele afectate.

Aparat de aer condiționat
Aparat de aer condiționat

Te-ar putea interesa și: Șoferii pot primi amendă, chiar dacă au achitat taxa de parcare! Situația absurdă care îi lasă pe români fără bani

Pedeapsa pe care a primit-o femeia din cauza aparatului de aer condiționat

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat.

S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere”, au scris judecătorii.

Decizia instanței a fost justificată prin faptul că femeia nu a asigurat eliminarea corespunzătoare a apei provenite din utilizarea aparatelor de aer condiționat, provocând astfel disconfort celor din jur și afectând activitatea firmei de la parterul clădirii.

În hotărârea judecătorească s-a subliniat importanța respectării normelor legale și a măsurilor impuse de autorități pentru protecția mediului și confortul comunității locale. Neglijarea acestor reguli nu numai că atrage sancțiuni financiare, dar poate fi considerată și o amenințare la adresa ordinii sociale și a bunăstării comunitare.

Astfel, deținătorii de aparate de aer condiționat trebuie să fie conștienți de responsabilitatea lor în asigurarea eliminării corespunzătoare a apei rezultate din utilizarea acestor dispozitive. Ignorarea acestui aspect poate aduce nu doar amenzi financiare, ci și probleme legale și sociale.

Românii care au aparate de aer condiționat trebuie să știe că trebuie să respecte cu strictețe legislația în vigoare și să ia măsuri pentru a evita scurgerile de apă și alte probleme care pot afecta vecinii sau mediul înconjurător.

Citește și: Atenție la camerele de bord! Polițiștii vor putea să folosească înregistrările pentru a-i amenda pe șoferi