- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii pot primi amendă, chiar dacă au achitat taxa de parcare! Situația absurdă care îi lasă pe români fără bani

13 May, 22:12 • Fundeanu Madalina
Situație fără precedent! Șoferii pot primi amendă, deși au plătit taxa de parcare. Cum este posibil acest lucru!
Șoferii pot primi amendă, chiar dacă au achitat taxa de parcare! Situația absurdă care îi lasă pe români fără bani

Toți șoferii care își lasă mașinile în parcările din Capitală trebuie să știe acest lucru! Deși au achitat taxa de parcare, poate exista riscul de a primi oricum amendă, conform informațiilor prezentate de știripesurse.ro.

Situație fără precedent! Șoferii pot primi amendă, deși au plătit taxa de parcare

Șoferii care au achitat în mod corespunzător parcarea în Capitală se pot trezi cu amendă. CMPB a început să aplice autocolante pe panourile cu informații despre parcări, schimbând numărul de SMS pentru plăți, conform sursei citate.

În București, pe panourile publicitare, a început să fie afișat un nou număr de SMS (#7576) ca opțiune de plată pentru parcarea în oraș. Există, totuși, un aspect straniu: în multe dintre parcările din zonă, numărul de SMS indicat pentru plată rămâne același ca în anii anteriori, și anume #7458.

Conform sursei citate anterior, numărul unic #7458, utilizat de peste 8 milioane de ori pentru plata călătoriilor cu STB și de peste 3 milioane de ori pentru parcări numai în 2023, a fost neașteptat schimbat de Compania Municipală de Parking București (CMPB). Această modificare poate expune șoferii la riscul de a primi o amendă semnificativă chiar și în situația în care au plătit legal pentru parcarea mașinilor lor.

Citește și: Anunțul momentului pentru toți românii care stau la curte! Regula pe care aceștia sunt obligați să o respecte

amendă parcare
amendă parcare

În acest an, procedura de scoatere a unei mașini din circulație este mult simplificată. Radierea autovehiculului presupune parcurgerea a două etape distincte: radierea fiscală și radierea din circulație.

Pentru a completa acest proces, este necesar să pregătiți un dosar care să cuprindă o serie de documente esențiale, printre care se numără următoarele:

  • Formularul de cerere completat de solicitant;
  • Documentul care dovedește că autovehiculul a fost depozitat într-un spațiu adecvat, conform prevederilor legale;
  • Certificatul de înmatriculare – original;
  • Plăcuțele cu numărul de înmatriculare;
  • Cartea de identitate a vehiculului – original;
  • Certificatul de atestare fiscală;
  • Certificatul de radiere – în 3 exemplare;
  • Actul de identitate al solicitantului – original;
  • În cazul persoanelor juridice, vor fi necesare documente care să confirme înființarea și identitatea juridică, precum și adresa de sediu, în copie (cum ar fi certificatul constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), împreună cu o împuternicire autentică a reprezentantului legal;
  • În cazul în care dosarul este depus de o altă persoană decât titularul, va fi necesară o procură specială autentificată de notarul public.

Vezi mai multe știri: Milioane de români pot scăpa simplu de ratele mari la bancă. Refinanțarea creditului ipotecar, soluția specialiștilor