- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Americanii uimiți de metroul din Capitală! Turiștii au făcut un experiment: ce poți face cu 100 de lei. „O altă zi și un alt leu”

25 Apr, 10:15 • Constantin Cristina
Doi turiști americani au experimentat ce pot face cu 100 de lei în București și au rămas uimiți de transportul în comun. Iată experiența străinilor pe teritoriul românesc.
Americanii uimiți de metroul din Capitală! Turiștii au făcut un experiment: ce poți face cu 100 de lei. „O altă zi și un alt leu”

Doi vloggeri americani au decis să demonstreze printr-un experiment ce se poate face cu suma de 100 de lei, echivalentul a puțin peste 20 de dolari. Iată de ce le-ar fi ajuns banii, potrivit adevărul.ro.

„Ați auzit de expresia „O altă zi, un alt dolar”, dar ce spuneți despre „O altă zi și un alt leu”?”, își încep cei doi aventura în București.

Citește și: Românul care s-a întors acasă după 21 de ani petrecuți în Italia: „Eram realizat, dar inima mea era în România”

Turiștii americani au făcut un experiment: ce poți face cu 100 de lei

Americanii au mărturisit că de aceeași sumă au făcut experimentul în Chicago, care este cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles și au cheltuit toți banii doar pe o cafea și un burrito.

americani
americani

În Capitală, străinii au pornit de dimineață de la o patiserie cu cele mai ieftine produse care se pot cumpăra la colț de stradă. Astfel, pe un covrig și un ștrudel au dat suma de trei lei, apoi pentru a se plimba prin oraș, au apelat la transportul în comun subteran. Metroul românesc a fost notat ca fiind peste cel din Cincinnati, Ohio și din Louisville, Kentucky.

„Ar putea fi chiar și peste cel din Londra, pentru că este mult mai ieftin”, afirmă unul dintre vloggeri.

Ulterior, văzând prețurile călătoriilor subterane au rămas fără cuvinte comparativ cu mărimea orașului. Pentru două bilete, cei doi au plătit 6 lei. Au remarcat curățenia din stația de metrou, cât de „impecabil” arată, dar și cât de drăguț este locul.

Experimentul a continuat într-o cafenea din București, de unde și-au luat două cafele cu 11 lei și 14 lei pentru un mic dejun. După micul festin au dorit să facă o plimbare la pas prin herăstrău și Parcul Regele Mihai I.

La cină, vloggerii s-au răsfățat cu un meniu tradițional românesc în centrul vechi, din care nu au lipsit micii și pastrama în valoare de 50 de lei. Cina a continuat și cu desert luat tot de la o cofetărie de la colț de stradă, mai exact o porție de clătite pentru are au plătit suma de 15 lei. Ziua s-a terminat și le-au și rămas bani. De fiecare buzunar le-a rămas un leu.

Alte articole: Ce părere au turiștii străini despre micii de la restaurantul „La Cocoșatu”. Cât costă un mic cu muștar