- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Antalya este destinația a peste 350.000 de români, anul acesta. Hotelierii anunță creșteri de peste 20% față de anul precedent

30 Mar, 13:50 • Constantin Cristina
Antalya va beneficia anul acesta de o creștere de 20% din punct de vedere al turiștilor, față de anul trecut. Hotelierii estimează că vor avea peste 350.000 de oaspeți români.
Antalya este destinația a peste 350.000 de români, anul acesta. Hotelierii anunță creșteri de peste 20% față de anul precedent

Hotelierii din Antalya preconizează o creștere a turiștilor, anul acesta, cu 20% mai mult față de anul precedent și că vor fi peste 350.000 de oaspeți români, veniți să se bucure de o vacanță în paradis, a anunțat economedia.ro.

Citește și: Românii vor vacanțe la turci, pe orice vreme: Turiștii români, în topul vizitatorilor din Antalya în luna noiembrie

„De zece ani, piaţa din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turişti români au venit în Antalya în 2019 şi am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul ţărilor care furnizează turişti în Antalya, iar în 2023 aşteptăm o creştere cu 20% a numărului de turişti români”, a spus Kavaloglu.

Antalya urcă în Topul preferințelor de vacanță la români

Antalya reușește să-și revină după criza pe care a confruntat-o în pandemie, având anul trecut 13,5 milioane de turiști, iar în 2019, a înregistrat un record, mai exact de 16 milioane de turiști.

„În 2022, am început să ne revenim. Turcia a trecut cel mai bine prin pandemie, întrucât a avut un concept numit ‘self tourism’. În 2021 am avut deja 9 milioane de turişti, iar anul trecut 13,5 milioane de turişti. Anul 2023 pare mult mai bun şi sperăm să depăşim recordul din 2019. Până acum, sunt aproximativ 14,5 milioane de rezervări pe chartere, însă cred că vor ajunge spre 16 milioane”, a subliniat el.

Țările din care turiști pleacă să viziteze: Rusia, Germania, Anglia, Polonia, Olanda, Kazahstan și România. Din România, cei mai mulți vin din Capitală, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Bacău și Brașov.

Antalya urcă în Topul preferințelor de vacanță la români
Antalya urcă în Topul preferințelor de vacanță la români

Din București spre Antalya pleacă săptămânal două transporturi de avion și din Cluj, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Brașov, Suceava, Craiova, Constanța, Bacău și Baia Mare, câte unul din fiecare.

Primul zbor va avea loc la deschiderea sezonului, adică pe 15 aprilie și pleacă din București, iar ultimul este pe 21 octombrie, astfel că temperaturile în Antalya în octombrie ajung la 28 de grade.

Preţurile vacanţelor în Antalya sunt pentru pachete de şapte nopţi care includ totul: transport zbor charter, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistenţă turistică în limba română) şi pornesc de la aproape 700 de euro/persoană pentru ultra all inclusive, putând depăşi 1.692 de euro/persoană ultra all inclusive, în funcţie de perioadă şi de hotel, a transmis sursa citată.

Alte articole: Antalya este în plin sezon chiar și în extrasezon și așteaptă românii cu brațele deschise. Cât costă un sejur all inclusive de cinci zile