- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Antalya este în plin sezon chiar și în extrasezon și așteaptă românii cu brațele deschise. Cât costă un sejur all inclusive de cinci zile

24 Mar, 09:07 • Constantin Cristina
Plajele din Antalya rămân deschise și în extrasezon. Ofertele destinației îi înnebunesc pe turiști, de aceea 500.000 de români aleg să călătorească în vacanță în Turcia.
Antalya este în plin sezon chiar și în extrasezon și așteaptă românii cu brațele deschise. Cât costă un sejur all inclusive de cinci zile

Destinația de vis pentru români este Antalya. Țara cu peisaje de vis, golf, istorie și bazare colorate este deschisă chiar și în extrasezon, însă punctul de atracție al turiștilor au rămas plajele, a spus observatornews.ro.

Citește și: Vacanța de Paște de la 150 de euro! Iată câteva idei de destinații ieftine și cu peisaje ca în Asia

„Chiar şi acum, în extrasezon, temperatura apei este de aproape 20 de grade Celsius. Este, practic, mai caldă apa decât este temperatura de afară. Pe timpul verii, însă, este cu mult mai bine de atât. În zilele frumoase, temperatura apei depăşeşte 25 de grade Celsius, iar afară rar plouă”, a relatat un reporter observator.

Antalya este paradisul românilor

Dacă vrei să iei o pauză de la stresul provocat din timpul săptămânii, paradisul se află la două ore distanță cu avionul din Capitală. Chiar dacă timpul mai joacă feste, mereu poți găsi o activitate pe care să o faci, fără să te plictisești. De exemplu, o plimbare cu barca pe Mediteraneană, să te joci golf. Antalya este renumită destinația perfectă pentru iubitorii de golf.

„Avem turişti din Germania, japonezi, coreeni, nemţi, ştiţi. De asemenea, chinezi. Ştiţi, din toate colţurile lumii. Chiar am un <<învăţăcel>> din România”, a explicat Senol Bay, instructor golf.

Antalya este deschisă și în extrasezon
Antalya este deschisă și în extrasezon

„Sunt o jucătoare profesionistă de golf şi este important pentru mine să mă antrenez aici. Suntem din Germania, acasă avem vreme rece, avem zăpadă, iar aici de obicei este o vreme bună”, a relatat Barbara Eister, turistă.

Destinația are o bogată istorie, așadar pentru iubitorii de povești, pot vizita situri arheologice, dar și muzee ce nu trebuie ratate.

„În zilele în care vremea poate nu este prietenoasă, găsiţi suficiente lucruri de făcut şi la interior. Sunt mai multe muzee ce pot fi vizitate în Antalya. Acesta este Muzeul de Arheologie. Cinci euro costă biletul pentru un adult şi la jumătate de preţ este pentru un copil”, a precizat reportul observator.

Cât costă un sejur all inclusive în Antalya

Un sejur all inclusive de cinci zile în această perioadă la un hotel de trei sau patru stele pentru două persoane ar putea pleca de la 400 de euro inclusiv zborul . Când începe sezonul în Turcia, la mijlocul lunii aprilie, prețurile depășesc 500 de euro, iar în plin sezon în vară, pot ajunge și la 700 de euro. Totul contează de cât de repede se realizează rezervări. Dacă vorbim de cinci stele, atunci prețurile sar de 5.000 de euro.

Turcia se află în Top 3 destinații de vis preferate de români. Anul trecut au fost 500.000 de turiști în vacanță în unele dintre cele mai frumoase stațiuni din Turcia.

Alte articole: Sunt la modă călătoriile fără parteneri! Femeile preferă să plece singure în vacanțe de 8 martie. Care sunt destinațiile preferate