Atunci când ai musafiri, un aperitiv rapid ar putea să schimbe cu totul dinamica, iar invitații să se arate chiar încântați. De data aceasta, în centrul atenției se află o rețetă simplă de ardei iuți umpluți cu brânză. Pentru prepararea aperitivului vei petrece timp mai puțin în bucătărie.
Ingrediente
Citește și: De ce NU trebuie să consumi prea multe fructe. Ce spune nutriționista Mihaela Bilic: „Nu trebuie să uităm că sunt un desert!”Mod de preparare
Se spală ardeii, se scurg de apă și se decupează câte un căpăcel. Se curăță bine interiorul de semințe și nervuri.
Apoi, se pregătește umplutura de brânză. Sfărâmă sau răzuiește brânza, apoi adaugă ierburi aromatice și cățeii de usturoi tocați mărunt și amestec-o. Poți folosi și un blender vertical, pentru ca această compoziție să aibă o textură fină.
Umple fiecare ardei iute cu pasta formată.Pune ardeii în borcane sterilizate, adaugă-le ierburi aromate și rondele de usturoi. Apoi, toarnă ulei de măsline până când ardeii iuți sunt acoperiți complet. Închide borcaul să depozitează-l, la loc răcoros, timp de 5-7 zile. Apoi, compoziția poate fi transferată în frigider, arată BZI.
Astfel, atunci când te trezești la ușă cu musafiri neanunțați, îi poți servi cu un aperitiv pe care l-ai pregătit deja în prealabil.
Citește și: Cum au ajuns românii să mănânce carne de porc din Spania și Germania, deși avem crescători și în țară