- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Atenție, români! Vești bune pentru cine vrea să facă modificări la apartamentele în care locuiesc. Ce acte nu vor mai fi necesare

21 Apr, 14:23 • Constantin Cristina
Românii care vor să facă modificări în locuințele în care stau, trebuie să știe că s-au făcut modificări în ceea ce privește actele necesare.
Atenție, români! Vești bune pentru cine vrea să facă modificări la apartamentele în care locuiesc. Ce acte nu vor mai fi necesare

Românii care vor să-și închidă balconul sau să construiască garaj în curte vor avea parte de câteva reguli noi. La acest capitol există avantaje și dezavantaje, a anunțat antena 3 CNN.

Vezi și: Toţi românii care stau la bloc trebuie să ştie asta. Este strict interzis, amenzile încep de la 2500 de lei

Vești bune pentru cine vrea să facă modificări la apartamentele în care locuiesc

Cine vrea să facă modificări în locuința sa sau în curtea din jurul blocului care îi aparține nu vor mai avea parte de autorizație. Așadar, își pot închide balconul, își pot construi în curți garaje sau terase acoperite nu mai este necesar să facă rost de autorizație.

Avantajul este faptul că, scăpăm de birocrație, însă dezavantajul este că aspectul va lăsa de dorit. Românii își pot amenaja balconul după preferințele loc, chiar și culoarea o pot alege, însă estetica generală a blocului nu va fi una plăcută.

români, modificări la bloc
români, modificări la bloc

În schimbul autorizației, persoanele care vor să construiască garaje sau bucătării de vară în curte, va fi necesar să informeze primăria din localitatea aferentă, pentru a o pune la curent cu modificările realizate.

Noua lege din domeniul construcțiilor a fost adoptată la sfârșitul lunii martie de Executiv. Guvernul României a aprobat în urmă cu o lună proiectul de lege care va reglementa în mod unitar domeniul construcțiilor.

În schimb, locatarii care plantează copaci, flori, gard viu sau chiar legume pe spațiile verzi din jurul blocurilor pot primi amenzi uriașe și au nevoie de autorizație. Spațiul verde din jurul blocurilor nu se află în proprietatea asociațiilor de proprietari, așa cum cred majoritatea românilor.

„Asociația de proprietari nu are nicio obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro.

Regulamentul spune că, pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.

Alte articole: Se dau amenzi uriașe pentru românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. De ce autorizație aveți nevoie