- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau amenzi uriașe pentru românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. De ce autorizație aveți nevoie

30 Mar, 23:53 • Claudia Simion
Românii care plantează copaci, flori, gard viu sau chiar legume pe spațiile verzi din jurul blocurilor pot primi amenzi uriașe. Spațiul verde din jurul blocurilor nu se află în proprietatea asociațiilor de proprietari, așa cum cred majoritatea românilor.
Se dau amenzi uriașe pentru românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor. De ce autorizație aveți nevoie

Spațiul verde dintre blocuri se află în proprietatea autorităților publice, a primăriilor localităților sau a celor de sector. De multe ori locatarii imobilelor plantează copaci, flori, gard viu sau legume, considerând că spațiile respective se află în proprietatea blocurilor.

Amenzi pentru românii de la bloc

Însă, ce e bine să știe toți românii e că pot primi amenzi uriașe dacă fac acest lucru pe astfel de domenii. Sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revine primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Citește și Toţi românii care stau la bloc trebuie să ştie asta. Este strict interzis, amenzile încep de la 2500 de lei

„Asociația de proprietari nu are nicio obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro.

Cei care nu respectă legea când vine vorba de plantatul de flori sau gazon în grădina blocului pot să fie pedepsiți aspru. Spre exemplu, Consiliul Local din Galați a adoptat în acest sens un regulament care stabilește unele măsuri pentru gospodărirea municipiului.

Citește și Montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc aduce bani în buzunarul asociațiilor de proprietari. „Este o sumă bunicică”

Regulamentul spune că, pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.