- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Au explodat prețurile pe litoralul românesc. Cât ar trebui să scoată turiștii din buzunar pentru o noapte de cazare în Mamaia de 1 Mai

27 Apr, 20:22 • Cornel Ghimeșan
Sărbătorile primăverii se apropie cu pași repezi, iar românii și-au rezervat deja minivacanța de 1 Mai și Paște. Hotelierii și proprietarii de cazări de pe litoralul românesc se pregătesc intens pentru cea mai aglomerată perioadă de până acum.
Au explodat prețurile pe litoralul românesc. Cât ar trebui să scoată turiștii din buzunar pentru o noapte de cazare în Mamaia de 1 Mai

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia de 1 Mai.

Anul acesta, turiștii ar trebui să se aștepte să cheltuiască mai mulți bani decât în anii precedenți. Prețurile au crescut considerabil la toate produsele și serviciile, inclusiv la cazările, localurile și plajele de pe litoralul românesc.

Cele mai scumpe stațiuni de pe litoral rămân Mamaia și Vama Veche, care sunt, totodată, și cele mai aglomerate. Tinerii români și din afara țării merg în aceste locuri să petreacă de dimineață până seara de 1 Mai.

Citește și Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2024. Orașul care depășește București la prețul pe metru pătrat

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia de 1 Mai

Prețurile la cazările de pe litoral pornesc de la 250 de lei pe noapte. Nu toate hotelurile sunt deschise și sunt unele unități de cazare unde prețurile pot să fie mai mari decât în străinătate.

Pentru sejurul de 1 Mai, turiștii ar putea să scoată din buzunar, pentru o noapte la un hotel de patru stele din partea nordică a stațiunii Mamaia, chiar și 1550 de lei. Prețurile sunt chiar mai mari decât în Dubai. La aceeași categorie de hotel, prețul pentru o noapte de cazare e de circa 1100 de lei.

Un alt hotel de patru stele din Mamaia impune, pentru o noapte de cazare, prețul de 923 de lei. La hotelurile de două stele prețurile sunt mult mai mici. O cameră pentru o noapte de cazare este 212 lei.

Dacă vorbim de Vama Veche, turiștii ar trebui să plătească, pentru o noapte de cazare la hoteluri de două, respectiv trei stele, între 380 ș 389 de lei.

Prețurile scad în alte stațiuni. În Neptun ar trebui să plătiți 169 de lei pe noaptea de cazare, la un hotel de trei stele, în timp ce la Costinești, un hotel de două stele e 319 lei pe noapte. În Venus, la un hotel de patru stele se poate ajunge și la 682 de lei pe noapte.

Citește și Cine se află în spatele celebrului hotel Intercontinental din București. Investiție de 21 de milioane de euro pentru renovarea și modernizarea unității de lux

Cheltuielile vor fi foarte mari în acest an pentru cei care vor să petreacă de 1 Mai. O porție de hamsie, spre exemplu, acum e disponibilă cu 35 de lei în unele localuri, în timp ce în anii trecuți costa în jur de 10 lei. Produsele care pe vremuri puteau fi cumpărate de oricine au devenit acum un lux. Și icrele s-au scumpit considerabil, au ajuns la 40 de lei pentru 100 de grame.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult