- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2024. Orașul care depășește București la prețul pe metru pătrat

18 Apr, 15:11 • Amarie Giorgiana
Inflația, creșterea taxelor pentru mediul privat și dobânzile mari la creditele ipotecare influențează cererea de locuințe și în 2024. Evoluția prețurilor a ajuns unul dintre subiectele preferate de dezbatere în România.
Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2024. Orașul care depășește București la prețul pe metru pătrat

Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2024. Incertitudinile economice și schimbările majore în dinamica pieței imobiliare din România influențează evoluția prețurilor în mai multe orașe din România.

București, Cluj, Iași sau Constanța se numără printre orașele în care piața imobiliară este în continuă creștere. Însă, Brașov a intrat și el pe listă, iar  apartamentele au prețuri mai crescute decât în București.

Citește și: Orașul din România care construiește o stradă pentru românii care se întorc din diaspora. Suma modică pe care trebuie să o plătească pentru un teren

Ce se întâmplă pe piața imobiliară în 2024. Brașov, orașul care depășește București la prețul pe metru pătrat

Brașov a înregistrat o creștere enormă în sectorul turismului, dar și în cel al imobiliarelor. Brașovul a urcat în topul preferințelor ca oraș de rezidență, dar și pentru investiții imobiliare. Dezvoltările rezidențiale s-au înmulțit, în încercarea de a răspunde noilor tendințe ale orașului. În plus, cererea pe segmentul chiriilor a crescut cu 20% anul trecut, în timp ce oferta s-a restrâns, ceea ce a făcut ca Brașov să fie al doilea cel mai scump oraș din țară. Prețul mediu solicitat la vânzare a ajuns la aproximativ 1.870 euro/mp util.

„Creșterea prețului de achiziție pe segmentul de apartamente vechi este o realitate în toată țara, la fel cum este și pe cel de apartamente noi. În Brașov, plusul de valoare este dat de poziționarea orașului cu toate avantajele pe care le are și de zonele bune de construcție, încă disponibile. Sigur, este important să luăm în calcul și Directiva Europeană care obligă constructorii să îndeplinească cerințe mai ridicate în privința eficienței energetice, ceea ce presupune utilizarea materialelor și echipamentelor de ultimă generație. Iar Cosmopolit pune, ca de obicei și cu prioritate, accentul pe calitate”, spune Mihaela Biriș, marketing manager Cosmopolit, conform Playtech.

Citește și: O comună din România atrage peste un milion de turiști în fiecare an. Este un loc special, cunoscut ca și „Raiul din România”