- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Avion mai ieftin decât o mașină. ANAF vinde modele de McDonnel Douglas confiscate. Prețuri începând de la 4.000 de euro

11 Feb, 12:51 • Polojan Tudor
Șase avioane confiscate de către ANAF sunt scoase la vânzare la prețuri infimr. Acestea sunt, însă, în stare de degradare.
Avion mai ieftin decât o mașină. ANAF vinde modele de McDonnel Douglas confiscate. Prețuri începând de la 4.000 de euro

ANAF vinde șase aeronave McDonnel Douglas la prețul de 4 mii de euro. Cinci dintre acestea, care se află într-o starea mai prostă, se vând la prețul menționat anterior, iar un al șaselea avion pornește de la prețul de 102.000 de euro, scrie profit.ro.

Aeronaveșe au aparținut, conform datelor ANAF, companiei Tender SA. Cu aproximativ 15 ani în urmă, Ovidiu Tender, om de afaceri, anunța faptul că a cumpărat compania aeriană Jetran Air. Aceasta avea în componența sa opt avioane, 6 dintre ele fiind modele McDonnel Douglas.

Compania Tender SA este în insolvență, Ovidiu Tender fiind condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare, în 2015, în dosarul Rafo-Carom. A fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

Te mai poate interesa și: Cresc prețurile biletelor de avion. Ce soluții au găsit turiștii ca să fenteze majorările. Avantajul zborurilor combinate

ANAF vinde avioanele lui Ovidiu Tender/ sursa foto: profit.ro
ANAF vinde avioanele lui Ovidiu Tender/ sursa foto: profit.ro

ANAF vinde tot ce poate

O mașină model Aro a fost vândută la finalul anului 2019 de către ANAF pentru suma de 189.180 de lei, echivalentul a 40 de mii de euro.

Mașina fusese folosită în anii mult îndepărtați de către fostul președinde comunist, Nicolae Ceaușescu.

Inițial, mașina a fost scoasă la vânzare pentru 29.000 de euro. Preețul acesteia a crescut, însă, în momentul licitației.

După ce a fost condamnat, statul a încercat să recupereze bani de la Ovidiu Tender, posesorul modelului Aro 304 de la acea vreme. Prin urmare, ANAF i-a scos mașina la licitație.

Prețul ridicat a fost justificat de  către ANAF prin mențiunea că autoturismul a fost utilizat de fostul președinte comunist al României, Nicolae Ceaușescu.

Mai citește și: Copilăria românilor, umbrită de sărăcie! Firea: „Aproape 40 la sută dintre copiii României sunt în situații dificile de sărăcie”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult