- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cresc prețurile biletelor de avion. Ce soluții au găsit turiștii ca să fenteze majorările. Avantajul zborurilor combinate

10 Feb, 18:14 • Polojan Tudor
Vola.ro a înregistrat o creștere a numărului de tranzacții intermediate de bilete de avion la 73 de milioane de euro în anul 2022. În 2021, numărul valoarea depășea cu doar puțin peste 40 de milioane de euro.
Cresc prețurile biletelor de avion. Ce soluții au găsit turiștii ca să fenteze majorările. Avantajul zborurilor combinate

Platforma de rezervări online de bilete de avion și-a dublat, așadar, cifra de faceri. Incertitudinile legate de călătorii din perioada pandemiei au fost depășite de către români, astfel că în 2022 au cumpărat cu 41% mai multe bilete de avion decât în 2021 prin intermediul platformei, scrie profit.ro.

În momentul de față, există un trend al zborurilor combinate, ale căror avantaje sunt prețurile mult mai mici. De altfel, orele la care decolează avioanele sunt mult mai facile pentru pasageri, dar și escalele au o durată mai mică.

Te-ar mai putea interesa și: Cresc salariile funcționarilor APIA. Unele ajung și la 16.000 de lei. Ce angajați se încadrează

Bilete de avion prin Vola, mai scumpe/ sursa foto: vola.ro
Bilete de avion prin Vola, mai scumpe/ sursa foto: vola.ro

Bilete de avion mai scumpe în 2022

Anul trecut, prețul unui bilet de avion a crescut cu o medie cuprinsă între 10-15%. Procentul a variat în funcție de destinații și de cererile către acestea, dar și de flexibilitatea companiilor aeriene de a deschide rute noi.

Chiar dacă prețurile s-au majorat, românii tot au călătorit fără inhibiții. Cele mai căutate destinații au fost marile orașe europene precum Milano, Barcelona, Madrid sau Londra. Prețul mediu pentru un bileet către destinațiile de mai sus se încadra între 115 și 145 de euro pe bilet.

Vola.ro are planuri mari pentru anul 2023. Platforma vrea să deschidă mai multe locații fizice de unde românii să își poată achiziționa bilete.

“Ultimii 3 ani au însemnat un rollercoaster pentru toate business-urile din turism. Până în 2020, eforturile noastre s-au concentrat pe dezvoltarea produsului online, pe dezvoltarea motorului de căutare și a interfeței cu care interacționează clienții.

Pandemia ne-a învățaț să fim aproape de clienții noștri și astfel am deschis primele noastre birouri fizice, în aeroporturile Henri Coandă din București în 2022 și George Enescu din Bacău în 2023.

Planul Vola.ro este să deschidă și alte birouri în următoarea perioadă și să continue dezvoltarea produselor proprii” a spus Claudia Tocilă, directorul de marketing al platformei.

Informează-te și în legătură cu: Investitorii trag un semnal de alarmă! Băncile europene nu ar mai trebui să finanțeze proiecte de petrol și gaze

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult