- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Avortul a devenit un lux în România! Avalanșa prețurilor din spitalele de stat

15 May, 21:22 • Constantin Cristina
Deși în SUA este interzis avortul, în România chiar dacă nu este interzis, a devenit un lux pentru femeile care aleg această cale.
Avortul a devenit un lux în România! Avalanșa prețurilor din spitalele de stat

În unele state din SUA avortul este interzis, pe când în România femeile pot face avort în orice moment vor acestea, a transmis Adevarul.

Vezi și: E oficial! O nouă zi liberă a fost introdusă prin lege! Prima țară care oferă „concediu menstrual”

Avortul a devenit un lux în România

Din cauza scumpirilor care au avut loc în ultima perioadă de la alimente până la operații chirurgicale, în spitalele de stat numărul femeilor care optează pentru avort a scăzut cumplit, deoarece prețurile sunt catastrofale.

Majoritatea româncelor aleg să meargă în clinici private, datorită condițiilor superioare oferite de acestea. la o astfel de clinică, această procedură poate ajunge la 4.000 de lei.

De asta, în România printr-un proiect de lege victimele violurilor ar putea să aibă parte de avorturi gratuite, însă numai în spitalele private.

avort
avort

De asemenea, în trei dintre aceste județe nu exista acces la avort la cerere, nici la stat, nici la privat. Centrul FILIA a arătat că, anul trecut, 80 de spitale din România refuzau să facă avorturi din diverse motive (religioase, morale sau pandemia de COVID-19). Au existat cazuri unde spitalele au anunțat că oferă posibilitatea de a efectua procedura la cerere fără anestezie, „ceea ce reprezintă o formă de violență obstetrică ce afectează cele mai vulnerabile femei”.

De asemenea, deputații din Spania au adoptat un proiect de lege care ar putea introduce „Concediul Menstrual”. Statul european ar fi unul dintre primele din lume în care s-a votat un astfel de proiect. Textul de lege, destul de controversat, a fost adoptat cu 190 de voturi „pentru” și 154 „împotrivă”, scrie presa internațională. De asemenea, au fost confirmate 5 abțineri. Camera decizională este Senatul. Feministele din Parlament se așteaptă la o victorie „en fanfare”.

Proiectul „concediului menstrual” face parte din cadrul unui pachet mai amplu, care încurajează accesul mai facil al femeilor la această procedură, în spitalele publice. În cadru aceluiași proiect se dorește întărirea educației sexuale în școli și distribuirea gratuită de mijloace de contracepție.

În Guvernul Sanchez, considerat „feminist”, există mai multe femei decât bărbați.

Alte articole: Fabulos! Spania introduce „Concediul Menstrual”. Prin intermediul proiectului se dorește și încurajarea avorturilor la spitalele de stat