- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bancnota pe care o ai în portofel poate valora o avere după 23 de ani. Iată la ce preț poate ajunge această comoară

02 Sep, 22:32 • Constantin Cristina
Dacă ai această bancnotă în casă poți câștiga o avere. Comoara trebuie să aibă chipul lui George Enescu și este mai veche de 23 de ani.
Bancnota pe care o ai în portofel poate valora o avere după 23 de ani. Iată la ce preț poate ajunge această comoară

Se circulă pe internet diverse oferte cu bancnota care a fost retrasă din circulație și veche din 2000. Este vorba de bancnota de 50.000 de lei din anul 2000, cu portretul compozitorului George Enescu. Pe internet, se găsesc numeroase anunțuri, iar în cel mai recent dintre acestea, un utilizator propune să vândă o bancnotă într-o condiție impecabilă, a informat cancan.ro.

Citește și: Nu este glumă! Ce au găsit angajații unui service GSM în carcasa telefonului: „Cei 200 de lei sunt ai tăi!”

Bancnota pe care o ai în portofel poate valora o avere după 23 de ani. Iată la ce preț poate ajunge această comoară

Conform anunțului publicat pe internet, această bancnotă de 50.000 de lei din anul 2000 este disponibilă pentru achiziție la suma de 300 de lei. Utilizatorul afirmă că valuta se află într-o stare impecabilă și că prețul nu este deschis la negocieri.

Bancnota are dimensiunile de 155 x 70 mm și culoarea predominantă atât pe avers, cât și pe revers este violet. Ea a fost tipărită pe material polimer. Potrivit informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), pe aversul acestei valute de 50.000 de lei din anul 2000, putem observa portretul compozitorului George Enescu.

Bancnota George Enescu
Bancnota George Enescu

De asemenea, pe avers, apar următoarele detalii: o garoafă, o vioară și două note muzicale. În partea superioară se află stema României și sigla băncii centrale emitente, BNR. Un medalion cu sigla „B.N.R.” este de asemenea prezent. Pe partea de jos a bancnotei, se găsesc valoarea nominală (în cifre și litere), semnăturile guvernatorului și casierului central, precum și anul emisiunii.

Pe partea opusă a valutei, reversul, găsim următoarele detalii: un portativ muzical, un filigran cu chipul compozitorului George Enescu, inițialele „BNR” și imaginea Sfinxului din Munții Bucegi. Această bancnotă de 50.000 de lei are o supraimprimare sidefată care include portretul și sigla BNR pe avers. Când valuta este înclinată, acest efect devine vizibil.

Alte articole: Ea este campioana în lumea bărbaților. Românca de 23 de ani câștigă mii de dolari lunar din joaca pe calculator cu normă întreagă