- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ea este campioana în lumea bărbaților. Românca de 23 de ani câștigă mii de dolari lunar din joaca pe calculator cu normă întreagă

31 Aug, 11:27 • Constantin Cristina
Campioana de 23 de ani, Ana Dumbravă, care a devenit cel mai bun jucător din lume la Counter Strike, câștigă mii de dolari într-o singură lună. Tinerele au acaparat lumea bărbaților și au reușit să facă performanță în lumea gaming-ului.
Ea este campioana în lumea bărbaților. Românca de 23 de ani câștigă mii de dolari lunar din joaca pe calculator cu normă întreagă

Ana Dumbravă, campioana de 23 de ani, se joacă pe calculator de la vârsta de 3 ani, iar de la 15 ani a început să-și croiască drumul ei, ajungând să câștige lunar mii de dolari, potrivit observatornews.ro.

Fetele au intrat în lumea bărbaților, transformând joaca din calculator într-un job cu normă întreagă, atingând performanțe înalte. Acestea încearcă să arate că lumea gaming-ului nu esti doar lumea bărbaților, ci lumea în care poate activa orice, atât timp cât face ce își dorește.

Citește și: Lucrezi câteva ore de acasă și primești 800 de euro. Locul de muncă la mare căutare în România

Ea este campioana în lumea bărbaților. Românca de 23 de ani câștigă mii de dolari lunar din joaca pe calculator cu normă întreagă

La Iași, 50 de fete din toată lumea au cucerit lumea jocurilor pe calculator. De asemenea, în Campionatul Mondial de Esport, cinci tinere au fost aplaudate la scenă deschisă, unde au demonstrat că pot conduce chiar și într-un domeniu preponderent masculin.

Așadar, cel mai bun jucător din lume la Counter Strike este Ana Dumbravă.

„Am început de la vârsta de 3-4 împreună cu fratele meu şi de la vârsta de 14-15 ani am început să-mi conturez propriul meu drum. Unele dintre marile mele dorinţe este să sparg în primul rând această barieră între partea feminină şi cea masculină. Şi de asemenea să motivez şi băieţi şi fete să facă ceea ce le place. Este cel mai important lucru.”, a spus Ana Dumbravă.

Ana Dumbravă, campioana la jocuri pe calculator
Ana Dumbravă, campioana la jocuri pe calculator

Totodată, la campionatul Esport din Iași concurează 700 de jucători de top din toată lumea. De exemplu, Lucia a venit din Argentina.

„E ca un job. E mai dificil. În ţara mea nu avem echipe de fete, deci nu suntem susţinute acolo. Nu am o echipă eu, spre exemplu. Am căutat să joc în Brazilia, unde este suport pentru jucătoarele femei. E mai greu pentru noi decât pentru băieţi. Nu cred că mă pricepe mai puțin decât orice alt jucător bărbat”, a spus Lucia „lulitenz” Dubra, campioana CS Go.

„Joc de când eram copil.”, Sarah, jucătoare din Egipt.

Fetele au fost întrebate ce părere au avut părințiilor despre acest lucru.

„La început a fost greu, dar apoi au acceptat.”, Sarah, jucătoare din Egipt.

În acest domeniu, salariile sunt unele motivante. Un jucător profesionist la o echipă de club de top 30 mondial, poate câştiga între 5 şi 15 mii de dolari pe lună, la care se adaugă premiile de la competiţii sau contracte cu branduri şi sponsorizări.

„Sporturile electronice sau jocurile video au o afinitate mai mare în rândul bărbaților deși că public împărțirea e jumatte jumtate. Nu avem nicio echipă românească de fete. Ana pentru acest campionat a fost și selectioner și a făcut ea echipa că să joace în România”, a precizat Alexandru Ion, expert Gaming.

Mai mult decât atât, la Iaşi, echipele campioane la Counter Strike GO vor primi premii în valoare de 90.000 de dolari.

Alte articole: Angajatori de Top București pun la dispoziție peste 7.000 de joburi. Ce oferte de muncă includ salarii de peste 2.000 de euro