- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Biletele de avion, mai scumpe faţă de anul trecut. Care este cea mai ieftină lună pentru a călători în vara lui 2023

30 Apr, 17:17 • stefan.vlad
Biletele de avion, mai scumpe faţă de anul trecut. Preţul a crescut nu doar pentru destinaţiile din Europa, ci şi în afara ei, indiferent că rutele sunt pe distanţe scurte sau lungi. Biletele în Franța au crescut cu 23,6% față de anul trecut, potrivit statisticilor Ministerului Tranziției Ecologice.
Biletele de avion, mai scumpe faţă de anul trecut. Care este cea mai ieftină lună pentru a călători în vara lui 2023

Biletele de avion, mai scumpe faţă de anul trecut. Motivul principal ar fi invazia Rusiei în Ucraina, iar sancțiunile asupra importurilor de combustibil au provocat o spirală a prețurilor.

Din cauza creșterii cu 71% a prețului petrolului de la an la an, tariful nostru mediu a crescut cu 31%, a declarat pentru AFP Johan Lundgren, directorul general al Easyjet, Johan Lundgren, potrivit Euronews Travel.

Combustibilul reprezintă aproximativ 30% din costurile transportatorilor. În ciuda creșterii prețurilor și a inflației care apasă și ele asupra portofelei consumatorilor, nu se înregistrează o scădere a cererii de zboruri.

Biletele de avion, mai scumpe faţă de anul trecut

Companiile aeriene precum Flybe și Flyr au dat faliment, în timp ce altele se confruntă cu dificultăți financiare după ani de zile în care au fost ținute la sol din cauza COVID. Acest lucru a încetinit creșterea, împiedicând revenirea lor la capacitate maximă și lăsându-le în mare nevoie de bani în plus.

Călătoriile de afaceri nu mai sunt atât de populare – ceea ce înseamnă o mai mare dependență de veniturile obținute din locurile la clasa economică. În același timp, Airbus și Boeing se străduiesc să livreze la timp noile aeronave. Astfel, companiile aeriene vor avea în acest an mai puține avioane decât se așteptau.

Directorul general al Boeing a declarat la o întâlnire la începutul acestei luni că întârzierile de fabricație vor avea ca rezultat aproximativ 9.000 de locuri mai puține în această vară, ceea ce ar putea forța companiile aeriene să reducă numărul de zboruri și rutele.

Citeşte şi: Călătorii se întorc la ceea ce iubesc! Eurostat: rezervările online la biletele de avion înregistrează o creștere record

Care este cea mai ieftină lună pentru a călători în vara lui 2023

Dincolo de capacitatea actuală de a căuta după „cea mai ieftină lună”, acest instrument utilizează date pentru a vă ajuta să identificați cu cât timp înainte trebuie să faceți rezervări pentru o anumită rută, în ce zi și la ce oră aveți cel mai mic cost și cum se compară prețul zborului dvs. în medie.

Dacă vă alege datele de călătorie, zborul mai devreme în timpul verii este o modalitate bună de a economisi bani. Sfârșitul lunii iulie este cea mai scumpă perioadă pentru a călători din Marea Britanie, în timp ce sâmbăta este cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a călători. În schimb, zburând la începutul lunii iunie, ați putea economisi până la 44% la zboruri și 15% la hoteluri.

Duminica tinde să ofere cel mai bun raport calitate-preț pentru zborurile interne din Marea Britanie, marțea pentru zborurile europene, iar miercurea pentru rutele internaționale cu distanțe mai mari, arată Kayak.