- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție când călătoriți cu avionul! Ce sumă de bani este permis să ai la tine. Riști amenzi record

01 Apr, 10:15 • Bumbeneci Diana
Cu câți bani ai voie să urci în avion. Multe persoane nu cunosc acest mic detaliu și ajung să aibă probleme serioase cu autoritățile.
Mare atenție când călătoriți cu avionul! Ce sumă de bani este permis să ai la tine. Riști amenzi record

La ora actuală, zborul cu avionul este unul dintre cele mai des utilizate mijloace de transport, atât la nivel național, prin zboruri interne, cât și la nivel internațional, prin zboruri către toate țările din lume. Milioane de persoane îl folosesc zilnic, însă nu este ușor să ții cont de toate regulile impuse de aeroporturi. Spre exemplu, sumele de bani pe care le ai cu tine trebuie să le declari. Iată care este valoarea maximă de bani pe care o poți avea, potrivit Spynews.

Câți bani poți avea la tine atunci când călătorești cu avionul

Te-ai gândit vreodată că nu poți lua chiar orice sau oricât cu tine, chiar și atunci când vine vorba despre bani? Chiar dacă în zilele noastre multe persoane utilizează mai mult cardul când călătoresc, renunțând la banii cash, există și persoane ce aleg să călătorească cu bani lichizi la ei, iar aici există o limită.

Citește și: Vara anului 2023 nu va fi una benefică pentru români. Biletele de avion se vor scumpi cu 15%

Avion
Avion

De cele mai multe ori, în această situație se află cei care lucrează peste hotare și se întorc cu sume importante în țară. Ei trebuie să fie atenți la regulile pe care le au companiile aeriene, altfel riscă să fie amendați sau chiar să li se blocheze sumele de bani.

Pentru călătorii care aleg să călătorească singuri, fiecare persoană poate să aibă asupra lui limita de 10.000 de euro. Declararea numerarului se aplică pentru toate persoanele, inclusiv minorii, prin intermediul părinților sau a tutorilor legali. Dacă ai peste 1.000 de euro, această sumă trebuie să fie declarată. Aici vei anunța proveniența banilor, destinatarul în cazul în care ajung în posesia altcuiva și modul în care vor fi utilizați. Declarația se depune la birourile vamale, când treci frontiera.

Există, desigur, chiar și situația în care călătorii aleg să nu declare sumele reale.  Și acest lucru duce la grave probleme. Nedeclararea sumelor sau declararea unei sume false va duce la sancțiuni și la confiscarea banilor.

Amenda pe teritoriul României este cuprinsă între 3.000 și 8.000 de lei. Aceasta regulă nu se aplică doar pentru banii în numerar. Cecurile, biletele de ordin și mandatele poștale trebuie să fie declarate.

Citește și: Wizz Air anunță o nouă rută benefică pentru români! Biletele încep de la 99 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult