- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bogdan Țermure, ieșeanul care a dat lovitura în afaceri, după ce s-a întors din Marea Britanie! A deschis o firmă de curierat care i-a adus încasări de peste 2,8 milioane de lei

25 Jan, 11:28 • Gorgorin iulia
Bogdan Țermure este ieșeanul care a dat lovitura în afaceri, după ce a lucrat mulți ani în Marea Britanie. S-a întors în țară în urmă cu patru ani, atunci când a decis să își deschidă propria firmă de curierat după model englezesc.
Bogdan Țermure, ieșeanul care a dat lovitura în afaceri, după ce s-a întors din Marea Britanie! A deschis o firmă de curierat care i-a adus încasări de peste 2,8 milioane de lei

După ce a lucrat ani la rând în Marea Britanie, Bogdan Țărmure s-a întors în țară pentru a își deschide propria afacere. După ce a acumulat experiență într-o firmă de curierat din Anglia, românul a decis să revină în România.

Citiți și: El este omul de afaceri din România care susține că are cea mai mare colecție Lego din lume

Astfel, împreună cu familia sa, a deschis în 2019, o firmă de curierat. A reușit să obțină 37.000 de euro prin programul Start UP Diaspora, bani pe care i-a folosit pentru a-și înființa propria firmă, după un model pe care l-a întâlnit în Marea Britanie.

Bogdan Țermure, fondatorul  firmei de curierat HiO

Bogdan Țermure
Bogdan Țermure

Este vorba despre HIO, businessul pe care l-a creat şi prin care îi sunt livrate clientului final produsele preparate de restaurante, a apărut ca urmare a unui model pe care antreprenorul l-a văzut şi l-a testat în Marea Britanie, potrivit zf.ro

 „Am plecat în Marea Britanie pentru a îmi continua studiile, dar încet-încet, am devenit din avocat, doctor în livrat burgeri, pentru că am luat o mică franciză de livrări la domiciliu. După ce s-au născut copiii şi au crescut puţin, am decis să ne întoarcem în ţară şi să le arătăm românilor ce facem noi. Partea cu diaspora a fost un impuls”, povestește Bogdan Țermure.

Bogdan Ţermure a început cu trei angajaţi, iar acum a reușit să ajungă la 2,8 milioane de lei cifră de afaceri

Ieșeanul a înființat HIO în 2019, după o investiţie de circa 37.000 de euro, iar în doar trei ani a reuşit să ajungă la afaceri de peste 2,8 mil. lei, la circa 200 de angajaţi şi la peste 340 de clienţi înregistraţi în platforma de delivery.

„În 2019, ne-am întors şi am început să punem în aplicare ce am învăţat în Marea Britanie. Începusem cu diverse restaurante care, în momentul acela, nu prea conştientizau de ce să venim noi să livrăm pentru ei. Cei mai mulţi spuneau că au deja livratorii lor. Încă nu concepeau acest model. Însă, uşor-uşor, am găsit persoane deschise care au înţeles că este mai bine să externalizeze partea de livrări. Acum avem peste 200 de angajaţi, iar în platforma HIO avem circa 340 de clienţi înregistraţi”, a povestit Bogdan Ţermure pentru Ziarul Financiar.

Bogdan spune că primii au fost familia şi prietenii, însă la scurt timp, businessul a început să crească şi a devenit mai rapid decât se aştepta, lider de piaţă pe zona de delivery.

Acum, tânărul antreprenor a extins acest business la nivel naţional

„Suntem în şapte oraşe din zona Moldovei şi în prezent sunt în proces de deschidere şi în alte oraşe mari, printre care şi Bucureştiul”, a declarat afaceristul.

În 2021, businessul a crescut cu circa 10% faţă de 2020 şi a ajuns la afaceri de 2,8 mil. lei. HIO a rămas în continuare pe profit, chiar dacă antreprenorul a investit circa 80.000 de euro pentru a eficientiza platforma.

El spune că prin această investiţie a digitalizat întreaga parte de plasare a unei comenzi şi de a solicitare a unei livrări. Astfel, se aduc „toate flotele din zona unui restaurant într-o singură platformă şi toţi au acces la o flotă comună”.

Bogdan Ţermure spune că pandemia a reprezentat un mare avantaj pentru businessul său, deoarece a accelerat şi a educat piaţa de „last mile delivery”, iar profiturile au fost uriașe. Afacerea a reușit să crească în 2 ani, cât în 5-7 ani.

 „Întoarcerea în ţară a fost un pariu câştigător. Am fost foarte mândru când am văzut aceste rezultate într-un timp atât de scurt. Cred că am reuşit să punem în aplicare ce am învăţat în Marea Britanie. Orice ai vrea să faci şi să începi în România acum, dacă faci cum trebuie şi te dedici în totalitate, poţi reuşi”,a adăugat el.

Antreprenorul are planuri mari de viitor pentru bussinessul pe care l-a creat și este optimist că va reuși.

„Vedem HIO lider de piaţă pe segmentul de last mile delivery şi cred că, în trei ani, deja o să ieşim din România. Planul nostru este să devenim lideri pe segment pe estul Europei şi să atacăm partea totală a continentului”, a declarat românul, în mai 2022.

Cifrele oficiale arată că peste 1.000 de români s-au repatriat cu programul Start-Up Diaspora și au creat peste 1.000 de companii, plătind salarii pentru 2.100 de persoane.
Citiți și: Ultima investiție a lui Ion Țiriac a șocat lumea întreagă! Care este planul ascuns al omului de afaceri