- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cadoul de Valentine’s Day constă în otravă. Atenție la ce cadouri primiți. Specialiștii trag semnale de alarmă

13 Feb, 22:52 • Polojan Tudor
InfoCons avertizează asupra bomboanelor pe care îndragostiții și le oferă cadou de Ziua Îndrăgostiților. Acestea conțin până la 10 E-uri care sunt periculoase pentru sănătate.
Cadoul de Valentine's Day constă în otravă. Atenție la ce cadouri primiți. Specialiștii trag semnale de alarmă

Un studiu a fost realizat de InfoCons pe produsele cel mai des întâlnite la asemena ocazii – cutii cadou cu bomboane precum praline, trufe, bomboane cu ciocolată) care se găsesc pe piața alimentară din toată România, analizându-se 126 de produse. Rezultatul arată că 48% dintre produse conțin cel puțin un aditiv alimentar nociv, dar sunt produse care au și 10 asemenea substanțe, sscrie stiripesurse.ro.

Un procent de 70,63% din produse au, ca ingredient principal, zahărul. 7,93% dintre ele au ciocolată, 5,55 au ca ingredient principal glucoză sau grăsimi vegetale, 4,76% au masa de cacao, iar 2,38 au ca prim-ingredient crema de praline ori crema de aromă.

Mai citește și: Pagubele create de cutremurele din Turcia se ridică la 84 de miliarde de dolari. Cât va dura refacerea regiunilor afectate

Bomboanele oferite cadou sunt periculoase pentru sănătate/ sursa foto: fabricadeciocolata.com
Bomboanele oferite cadou sunt periculoase pentru sănătate/ sursa foto: fabricadeciocolata.com

Cadoul care distruge sănătatea

Cei de la IfoCons au mai observat că 39,68% dintre produse au menționată pe ambalaj și cantitatea de substanță uscată de cacao. Procentul acesteia poate varia între 82 la sută și 23 la sută.

Valorile energetice, de asemenea, variază. Pnetru o sută de grame de produs, valorile sunt cuprinse între 366 kcal și 637 kcal. Grăsimile variază și ele în cantități, acestea fiind cuprinse între 7.2 grame și 53 de grame, cantitate raportată pentru 100 de grame de produs.

Acizii grași saturați nu pot lipsi de la petrecere. Cantitatea de acizi de acest fel este cuprinsă între 4.3 grame și 40 de grame. Zahărurile au o cantitate care variază între 32 de grame și 67.7 grame, pentru o suta de grame de produs, potrivit InfoCons.

Așadar, aveți grijă la cadourile pe care le oferiți celor dragi. Chiar dacă intenția este din iubire, cadourile făcute cu dragoste le pot distruge sănătatea.

Te-ar mai putea interesa și: Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult