- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie”

13 Feb, 16:57 • Polojan Tudor
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că așteaptă informări din partea Guvernului cu privire la rapoartele Băncii Mondiale privind legea pensiilor speciale. Acesta a mai menționat faptul că ar fi cazul ca legea să treacă, până la sfârșitul acestei sesiuni, prin Parlament.
Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie

Ciolacu spune că au tot venit rapoarte legate de acest proiect legislativ al pensiilor speciale și că se mai așteaptă un raport. Totul după ce s-au purtat discuții intense cu Comisia Europeană, scrie agerpres.ro.

„A trecut un proiect legislativ prin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport şi urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut nişte discuţii la Comisia Europeană. Cred că cel mai corect în acest moment este să vedem aceste rapoarte, dacă trebuie făcute modificări la legea deja trecută din partea Guvernului.

Aştept din partea Guvernului să mi se facă o informare, ca şi preşedinte al Camerei, după ce aceste rapoarte vin la Guvern. Eu nu vreau să răspund la nicio speculaţie, eu aştept raportul venit din partea Guvernului, pentru că Guvernul şi-a asumat acest proiect de lege şi normal este să-mi transmită toate informaţia pe care o au de la Banca Mondială”, a spus președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Mai citește și: Când vor fi realimentate cardurile de sprijin pentru alimente în 2023. Vouchere pentru elevi și sprijin pentru nou-născuți. Buget de 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile.

Legea pensiilor speciale, declarații ale lui Ciolacu/ sursa foto: playtech.ro
Legea pensiilor speciale, declarații ale lui Ciolacu/ sursa foto: playtech.ro

Capitolul pensiile speciale, aproape de final

Ciolacu a afirmat faptul că jalonul de pensii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trebuie dus la bun sfârșit. Românii au fost, deja, batjocoriți prea mult timp.

„Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie cu privire la pensiile speciale. Legea, în schimb, cred că cu toţii, noi, politicienii, ne-am jucat mult prea mult timp şi am creat o speranţă mult prea mare la români că vom închide acest capitol şi de fiecare dată legile pe care le-am adoptat în Parlament au fost decise la CCR ca fiind neconstituţionale. Este cazul să trecem o lege astfel încât să îndeplinească şi jalonul trecut de domnul Ghinea acolo şi să fie o lege constituţională”, a adăugat Ciolacu.

Nu se știe dacă va fi respectat termenul din jalonul de pensii din PNRR, adică 15 martie. Ciolacu spune că acesta intră la cererea 3, iar până când se va depune această cerere, va trece de Parlament.

„Ştiţi că este o extensie de 2 – 3 luni. Până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare va trebui să treacă”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult