- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Calitatea avioanelor de tip Boeing, un real motiv de îngrijorare pentru Ryanair. CEO: „Sunt posibile noi întârzieri”

08 Feb, 11:32 • Alexe Raluca
Avioanele de tip Boeing reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales după identificarea unor anumite deficiențe de către autoritățile americane reglementare. Aceste controale au început în urma accidentului în care a fost implicat avionul 737 MAX 9 al Alaska Airlines.
Calitatea avioanelor de tip Boeing, un real motiv de îngrijorare pentru Ryanair. CEO: „Sunt posibile noi întârzieri”

Compania Ryanair este îngrijorată de deficienţele identificate de autorităţile americane într-un raport privind accidentul avionului 737 MAX 9 al Alaska Airlines. Directorul general al operatorului aerian a declarat că supravegherea sporită va încetini lucrurile și va provoca întârzieri ale zborurilor.

Citește și: Vești bune de la Ryanair! Compania introduce 2 destinații noi pentru călători

Calitatea avioanelor de tip Boeing, un real motiv de îngrijorare pentru Ryanair

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri şi unul dintre principalii clienţi ai Boeing, a comandat peste 350 de avioane MAX în ultimii ani. În ceea ce privește avionul 737 MAX 9 al Alaska Airlines, s-a aflat că îi lipseau patru şuruburi, potrivit unui raport preliminar al Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA, publicat marţi.

Cred că suntem îngrijoraţi pentru că evidenţiază, ştiţi, calitatea proastă a producţiei Boeing… dar nu credem că ne afectează flota de Boeing 737 sau MAX 8 pe care operăm”, a declarat directorul general Michael O’Leary, în cadrul unui eveniment la Lisabona.

El a spus că ultimele 12 aeronave primite de Ryanair în octombrie-decembrie au arătat îmbunătăţiri ale calităţii faţă de începutul anului, „dar Boeing are în mod clar mai multe de făcut. Dar nu există nicio îndoială că supravegherea sporită de către FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei) din Seattle va încetini lucrurile. Doar că nu suntem siguri încă dacă ne va afecta livrările de acum până la sfârşitul lunii iunie”, a mai adăugat el.

Boeing „acţionează asupra unui plan cuprinzător pentru a ne îmbunătăţi calitatea şi performanţa de livrare” după incidentul cu avionul Alaska Airlines şi după ce un furnizor a descoperit găuri greşite pe unele fuzelaje.

Ryanair este un client valoros şi lucrăm îndeaproape cu ei pentru a le răspunde preocupărilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Boeing.

O’Leary a salutat și hotărârea de miercuri a unei instanţe europene în privinţa celei de-a doua contestaţii a Ryanair împotriva unui plan de salvare olandez de 3,4 miliarde de euro pentru unitatea olandeză a Air France-KLM, despre care directorul general a spus că a dovedit incompetenţa autorităţilor UE din domeniul concurenţei. Tribunalul din Luxemburg a anulat decizia revizuită a Comisiei Europene din 2021 de aprobare a ajutorului de stat, spunând că autorităţile de reglementare a concurenţei au greşit pentru că nu au luat în considerare alţi beneficiari din cadrul grupului de companii aeriene.

Autorităţile pentru concurenţă din Europa s-au dovedit a fi spectaculos de incompetente şi incapabile să supravegheze concurenţa loială în Europa. Şi credem că Margrethe Vestager, comisarul pentru Concurenţă, ar trebui să demisioneze”, a mai menționat directorul Ryanair.

Executivul UE a spus că va studia hotărârea şi va reflecta asupra posibililor paşi următori.

Citește și: Șeful Ryanair este pe cale să obțină un bonus de 100 de milioane de euro! Acțiunile companiei aeriene au atins un nivel record în această săptămână