- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Alimentul care reduce drastic riscul de cancer de colon și scade inflamația în întreg corpul

25 May, 20:50 • Cornel Ghimeșan
Un aliment pe care românii iubesc să îl consume poate reduce drastic riscul de cancer de colon.
Alimentul care reduce drastic riscul de cancer de colon și scade inflamația în întreg corpul

Un aliment special reduce riscul de cancer de colon, iar oamenii trebuie să consume o cantitate destul de mică pentru a se bucura de beneficiile acestuia.

Riscul de cancer de colon, redus dacă mâncați nuci

Cercetătorii de la UConn School of Medicine au descoperit că oamenii care consumă nuci constant pot reduce riscul de apariție a cancerului colorectal, datorită unei substanțe produse în intestin în urma digestiei acestora.

Echipa condusă de dr. Daniel W. Rosenberg a lucrat cu 39 de participanți între 40 și 65 de ani, care au renunțat la alimente care conțin ellagitannine, compuși polifenolici regăsiți în fructe precum rodia sau zmeura, dar și în nuci.

Citește și : Sfaturi pentru longevitate, dieta minune: „O masă pe zi este suficientă la vârsta de 50 de ani”

Timp de trei săptămâni, aceștia au consumat zilnic porții bine stabilite de nuci, în cadrul unei diete controlate. După această perioadă, participanții au trecut printr-o colonoscopie, iar rezultatele au fost clare.

Cei care prezentau niveluri ridicate de urolitină A, o substanță produsă în intestin din ellagitannine, aveau markeri inflamatori reduși în mod semnificativ, iar țesuturile analizate arătau o scădere a proteinelor asociate formării polipilor precanceroși.

Citește și : Ciocolata cu vată de zahăr, noua senzație pe Internet. Cum se prepară ‘Angel Hair Chocolate’

Studiul, publicat în Cancer Prevention Research, arată că urolitina A este produsă de microbiomul intestinal în urma digestiei polifenolilor din nuci. Substanța are proprietăți antiinflamatoare dovedite și influențează activitatea unor proteine implicate în apariția și progresia cancerului de colon, arată Exquis.

Printre rezultatele remarcabile se numără:

  • scăderea nivelului de vimentină, o proteină asociată formelor mai agresive de cancer colorectal;
  • creșterea nivelului de peptid YY, un marker asociat cu reglarea apetitului și inhibarea dezvoltării tumorale;
  • o reducere semnificativă a inflamației sistemice, observată atât în sânge, cât și în probe de urină și materii fecale.
Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult