- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care este cea mai izolată casă din lume! Vizitatorii nu pot avea acces în zonă timp de trei luni pe an. Motivul este șocant

30 Mar, 21:21 • Cornel Ghimeșan
Poate că în anumite momente ți-ai dori să ai o casă izolată, undeva departe de lume, de aglomerație și de poluare. Ei bine, nu ești singurul care s-a gândit la acest lurcru. Află care este cea mai izolată casă din lume și care este motivul pentru care vizitatorii nu pot trece în zonă timp de trei luni pe an.
Care este cea mai izolată casă din lume! Vizitatorii nu pot avea acces în zonă timp de trei luni pe an. Motivul este șocant

Cea mai izolată casă din lume se găsește pe o insulă situată la două ore distanță de cel mai apropiat oraș sau aeroport. Accesul vizitatorilor este restricționat timp de trei luni în fiecare an.

Pentru a ajunge pe insulă din orașul sau aeroportul cel mai apropiat, vizitatorii sunt nevoiți să apeleze la două feriboturi diferitte, pentru ca mai apoi să parcurgă o distanță de 4 mile marine (aproximativ 6 kilometri) cu barca.

Citește și: Câți bani cheltuiești ca să-ți construiești o casă în 2024. Ce prețuri sunt la materiale de construcție și manoperă și de ce acte ai nevoie

Un far vechi reprezintă singura construcție de pe acest teritoriu numit Skalmen. Cu toate că insula Skalmen nu este locuită în mod obișnuit, pentru un cuplu, a devenit locul perfect pentru a locui, după ce au plătit 89.000 de lire sterline pentru a o achiziționa.

În plus, în perioada cuprinsă între începutul lunii mai și sfârșitul lunii iulie, insula devine o rezervație pentru păsări, motiv pentru care accesul vizitatorilor este interzis.

Unde se află cea mai izolată casă

Chiar dacă poate părea incredibil, această mică insulă, care face parte din Norvegia, a devenit extrem de căutată, astfel încât la licitație s-a înregistrat o concurență acerbă. A fost inițial pusă la vânzare cu suma de 36.000 de lire sterline, dar s-a vândut ulterior cu aproape de două ori și jumătate mai mult.

Micuța insulă se află în extremitatea nordică a regiunii de Vest a Norvegiei, în vestul orașului Trondheim, conform informațiilor din The Sun.

Cei care au achiziționat insula sunt Andreas Bjarøy și soția sa, Mona Kruse Bjarøy. Andreas este proprietarul unei companii specializate în achiziționarea și vânzarea de proprietăți, iar familia Monei provine din Brattværet, situat la o distanță mică de insulă.

„Am petrecut o mulțime de vacanțe acolo de-a lungul anilor, ne place zona și am pescuit mult în jurul Skalmen. Deci, acest lucru a devenit foarte interesant pentru noi. Avem de-a face foarte mult cu proprietatea în munca noastră și ne plac proiectele.Nu în fiecare zi poți cumpăra un far. Ne-am gândit că ar fi grozav să-l refacem. Și apoi putem petrece mai mult timp în zonă”, a declarat Andreas, presei locale.

Andreas și Mona au în plan să efectueze o renovare completă a clădirii și sunt conștienți că acest proiect va necesita o investiție semnificativă.

Farul de pe insula Skalmen a fost construit în anul 1907. Primul său paznic a fost Anton Lund, care a plecat într-o expediție alături de faimosul explorator Roald Amundsen. Există zvonuri conform cărora amprenta câinelui său poate fi încă observată pe insulă. Farul nu a mai fost folosit de mai bine de 20 de ani. Autoritățile au luat inițial în considerare demolarea acestuia, dar, în urma protestelor localnicilor, au decis să încerce să-l vândă.

Citește și: Caz fără precedent. Un bărbat și-a construit o casă pe acoperișul unui bloc cu 8 etaje din Brașov

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult