Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă de sănătate publică în urma descoperirii unui lot de carne de pui contaminată cu Salmonella Enteritidis. Producătorul Cedrob S.A., în parteneriat cu Selgros, a retras de la comercializare sferturi posterioare de pui congelate suspecte, pentru a preveni orice risc asupra consumatorilor, potrivit realitatea.net.
Te-ar mai putea interesa și: Produse pline de Salmonella scoase la vânzare în marketurile din România. Alertă ANSVSA
foto: actul
Lotul suspect, numerotat 277/2/23, este asociat cu riscuri serioase pentru sănătate, motiv pentru care autoritățile au intervenit prompt și au ordonat retragerea acestuia de la comercializare. ANSVSA recomandă tuturor celor care au achiziționat acest produs să nu îl consume sub nicio formă și să îl returneze în magazinul de la care l-au cumpărat, prezentând bonul fiscal.
Lotul de carne a fost identificat ca fiind periculos din cauza contaminării cu Salmonella Enteritidis, o bacterie cu potențial periculos, care poate cauza afecțiuni grave, în special pentru copii, vârstnici și persoane cu un sistem imunitar slăbit. Din acest motiv, măsura de retragere este esențială pentru prevenirea unor probleme de sănătate publică.
În ciuda măsurilor preventive, autoritățile continuă să monitorizeze situația pentru a se asigura că nu mai sunt alte produse contaminate pe piață. De asemenea, ANSVSA desfășoară investigații pentru a identifica cauza care a dus la contaminare și pentru a preveni astfel de cazuri în viitor.
Te-ar mai putea interesa și: Pericol alimentar în România! Mii de ouă cu Salmonella și zeci de kilograme de carne, retrase urgent de la comercializare!